Menu
Jong Oranje naar EK

Jong Oranje naar EK

Jong Oranje heeft zich maandagavond gekwalificeerd voor het EK in Israël in 2013. Het team van coach Cor Pot heeft de allesbeslissende play-off-wedstrijd tegen Jong Slowakije met 2-0 gewonnen. Daley Blind stond in de basis van het duel in het Sparta Stadion. Mitchell Dijks kwam niet in actie.

Jong Oranje zette donderdagavond al een goede stap richting het EK door Jong Slowakije met 2-0 te verslaan, door doelpunten van Marco van Ginkel. In de return maandagavond in het Sparta Stadion zette het team van coach Cor Pot de goede lijn door.

In de openingsfase van het duel had Jong Oranje enkele prima aanvallen, maar tot een echte kans kwam het nog niet. Later in de eerste helft kwam Georginio Wijnaldum met twee fraaie kansen (schot nipt over doel en in handen van de Slowaakse keeper) dichtbij een treffer.

De tweede helft begon met een topkans voor Luuk de Jong, die zijn schot maar net gekeerd zag worden door de keeper. Enkele minuten later was het dan wel raak. Op aangeven van De Jong kopte Wijnaldum beheerst de 1-0 in het doel van Jong Slowakije. Ruim twintig minuten voor tijd kende de scheidsrechter een strafschop aan Jong Oranje toe nadat Yanic Wildschut in de zestienmeter werd vastgepakt. De Jong scoorde vanaf de penaltystip de 2-0.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst