Menu
Jong Oranje neemt voorschot op EK

Jong Oranje neemt voorschot op EK

Met Daley Blind in de basis en Mitchell Dijks als invaller heeft Jong Oranje donderdagavond in het duel met Jong Slowakije een belangrijke stap naar het EK in Israël gezet. Het Nederlands team won met 0-2 dankzij twee goals van Marco van Ginkel.

Jong Oranje begon niet goed aan de wedstrijd in Slowakije en slaagde er in de eerste helft nauwelijks in het eigen spel op de mat te leggen. Luuk de Jong zorgde nog voor ietwat gevaar, maar het opportunistische Slowakije kwam veel beter uit de verf. Scoren deed de thuisploeg echter niet.

In de tweede helft liep het bij Jong Oranje een stuk beter. Marco van Ginkel opende in de 55ste minuut de score na een goede steekbal van Adam Maher. Dankzij doelman Jeroen Zoet behield Jong Oranje de voorsprong en in de 81ste minuut werd het zicht op het EK nog helderder toen Van Ginkel de tweede van de avond scoorde door de kopbal van Luuk de Jong over de doellijn te schieten, 0-2. In de slotfase viel Ajacied Mitchell Dijks in voor aanvoerder Nuytinck. Hoewel Jong Slowakije nog enkele mogelijkheden kreeg te scoren, bleef de comfortabele score op het bord staan. Maandag staat de return voor Jong Oranje op het programma. Dan wordt het duel in het Sparta-stadion in Rotterdam gespeeld.

Jong Denemarken daarentegen is al vrijwel zeker uitgeschakeld. Viktor Fischer kwam tegen Jong Spanje niet van de bank. Vanaf die plek zag hij toe hoe zijn team werd vernederd door de thuisspelende Spanjaarden, 5-0.

Het Beloftenteam van Nederland verloor het oefenduel tegen Noorwegen met 1-2. In het team speelden de Ajacieden Joël Veltman, Stefano Denswil en Ruben Ligeon. De Nederlandse Beloften kwamen in de vijfde minuut op voorsprong door een goal van Ajacied Denswil, maar moesten al na een kwartier verder met tien man na een rode kaart voor Giliano Wijnaldum.

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst