Menu

Jong Oranje ontsnapt aan nederlaag

Jong Oranje heeft woensdagmiddag gelijkgespeeld tegen Jong Moldavië. In Chisinau, de hoofdstad van het land, werd het 2-2. Ajacied Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd, terwijl Davide Mendes da Silva niet in actie kwam op het hobbelige veld in Moldavië.

Bij rust leidde Moldavië met 2-0. Boulahrouz opende de score met een eigen doelpunt, Dadu zette zijn land op 2-0. Twee treffers van Hersi, door Ajax verhuurd aan NEC, hielpen de Nederlanders na de hervatting aan een punt.

Door de remise is Jong Oranje nagenoeg uitgeschakeld voor een positie bij de eerste twee in de groep, noodzakelijk voor het bereiken van de beslissingsronde. Kwalificatie voor de Olympische Spelen van Athene is daardoor nauwelijks nog aan de orde.

Bij Jong Oranje viel Van Persie pas in de tweede helft in. Bondscoach Koevermans had de Feyenoorder om disciplinaire redenen buiten de basis gelaten. Van Persie had volgens hem niet hard genoeg getraind.


Jong Moldavië - Jong Nederland 2-2 (2-0). 6. Boulahrouz 1-0 (eigen doel), 40. Dadu 2-0, 55. Hersi 2-1, 61. Hersi 2-2. Scheidsrechter: Sjirov (Bul). Toeschouwers: 1800. Gele kaart: Tigirlas (Jong Moldavië), Schut, Robben (Jong Oranje).

Jong Moldavië: Pacenco; Pdstu, Tofan, Corneencov en Fasdla; Bordean (80. Tigirlas), Matiura (70. Cebotari), Stavila (61. Epureanu) en Andronic; Dadu en Calincov).

Jong Oranje: Coutinho; Boulahrouz (26. Loovens), Colin, Schut en Leiwakabessy; Oost, De Jong, Boutahar (46. Van Persie) en Hersi; Demouge (78. Putter) en Robben.

Bron: ANP