Menu
Jong Oranje start met zege

Jong Oranje start met zege

Jong Oranje is het EK in Israël goed begonnen. Tegen Duitsland boekte het team met onder de Ajacieden Ricardo van Rhijn en Daley Blind in de basis, een late 3-2-overwinning. Danny Hoesen kwam niet in actie.

Jong Oranje speelde een uitstekende eerste helft en kwam dan ook zeer verdiend op voorsprong. In de 24e minuut opende Adam Maher de voorsprong met een fraai schot. De voorsprong werd zeven minuten voor rust verdubbeld door Georginio Wijnaldum, 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het oppermachtige Nederlands team.

Niets bleek minder waar. Jong Duitsland benutte direct na rust een strafschop en speelde vervolgens een ijzersterke tweede helft. Nederland moest negen minuten voor tijd zelfs de gelijkmaker incasseren, maar de oranjehemden stonden na afloop wel met een grote glimlach op het veld. Invaller Leroy Fer werkte de bal namelijk in de 89e minuut langs de Duitse goalie, waardoor Jong Oranje met 3-2 won.

En de poulefase van het EK beginnen met een zege is natuurlijk prima. Jong Oranje gaat samen met Jong Spanje aan de leiding in hun poule. De Spanjaarden wonnen eerder op de dag hun openingsduel tegen Rusland met 1-0.

Opstelling Jong Oranje: Zoet,van Rhijn,De Vrij, Martins Indi, Blind, Van Ginkel, Strootman,
Maher (82. Fer, Wijnaldum (68. Jozefzoon), L.de Jong, O.John (82. Depay)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: PRO SHOTS/Joep Leenen

De basis van Jong Oranje telde met Van Rhijn en Blind twee Ajacieden. De basis van Jong Oranje telde met Van Rhijn en Blind twee Ajacieden.