Menu
Jong Oranje te sterk voor Noorwegen

Jong Oranje te sterk voor Noorwegen

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Noorwegen met 0-1 gewonnen. Gregory van der Wiel kwam negentig minuten in actie voor de ploeg van bondscoach Foppe de Haan.

Royston Drenthe maakte in Fredrikstad vanaf de penaltystip het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook de Noren kregen een strafschop, maar die werd niet benut. De door Ajax aan Willem II verhuurde doelman Kenneth Vermeer zag de bal langs zijn doel gaan.

John Goossens, die op het laatste moment werd opgeroepen, bleef de hele wedstrijd op de bank. Rydell Poepon (net als Vermeer verhuurd aan Willem II) speelde alleen de tweede helft. Voor Jong Oranje was het de tweede kwalificatiezege op rij. Eerder werd Macedoniƫ verslagen.

Oranje voor spelers tot 21 jaar, het zogeheten Beloftenelftal, boekte vrijdagavond in Brummen een 3-1 oefenzege op De Graafschap. Mitchell Donald deed de hele wedstrijd mee, Jeffrey Sarpong alleen het eerste uur. Oranje onder 19 verloor met Vurnon Anita en Christian Supusepa in de basis een oefenwedstrijd in en tegen Duitsland met 3-1.