Menu
Jong Oranje ten onder in oefenduel

Jong Oranje ten onder in oefenduel

Anwar El Ghazi heeft met Jong Oranje de oefeninterland tegen Jong Duitsland met 3-1 verloren. De buitenspeler, die als enige Ajacied voor dit team was geselecteerd, speelde 69 minuten.

Voor Jong Oranje was het oefenduel de eerste wedstrijd sinds het opstappen van trainer Adrie Koster en nadat het team zich niet had weten te plaatsen voor het EK. De prestigewedstrijd tegen Jong Duitsland was tevens de eerste stap van een nieuw team. Want Jong Oranje heeft een flinke vernieuwing doorgemaakt. Spelers die te oud zijn voor deze leeftijdsklasse ten tijde van het volgende EK werden niet meer geselecteerd. Daardoor was dit Jong Oranje jonger dan opponent Jong Duitsland, dat zich wel voor het EK plaatste.

El Ghazi had in de eerste helft een aantal aardige acties, maar moest ook erkennen dat Jong Duitsland, waarbij Barcelona-keeper Ter Stegen op doel stond, veel sterker was dan zijn ploeg. Bij rust leidden de gastheren al met 3-0. In de tweede helft ging het aanmerkelijk beter met de Nederlandse formatie, die via een goal van Jean-Paul Boëtius terugkwamen tot 3-1. Maar verder dan dat kwam Jong Oranje niet. El Ghazi werd in de 69 minuut gewisseld.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst