Menu
Jong Oranje uitgeschakeld op EK

Jong Oranje uitgeschakeld op EK

Jong Oranje is er niet in geslaagd de finale te halen van het EK voor spelers onder de 21 jaar. Italië was in de halve finale met 1-0 te sterk. Daley Blind en Ricardo van Rhijn stonden in de basis. Danny Hoesen bleef de hele wedstrijd op de bank.

Bondscoach Cor Pot zette zijn favoriete elf weer in, nadat hij hen allemaal buiten de basis had gelaten in de derde poulewedstrijd tegen Jong Spanje. Die wedstrijd ging met 3-0 verloren.

Jong Oranje verzuimde zichzelf in de eerste helft te belonen. Al in de vijfde minuut schoot Adam Maher uit een vrije trap op de paal. Met Blind en Van Rhijn in de basis voetbalden de Nederlandse Beloften verzorgd, zette Italië grote gedeelten van de wedstrijd vast, maar creëerde weinig grote kansen. Een goed afstandsschot van Daley Blind werd gekeerd door de Italiaanse doelman en ook in de rebound ging de kans voorbij.

Dat Jong Oranje geen verdiende voorsprong nam, kwam de ploeg van Pot in de tweede helft duur te staan. Toen schoot Borini - die de net ingevallen Van der Hoorn verschalkte - in de 78ste minuut raak. Jong Oranje probeerde met het inbrengen van Leroy Fer voor Ajacied Daley Blind de druk op Jong Italië te vergroten. Zonder effect. De 1-0 bleef ook na vijf minuten blessuretijd op het bord staan.

Daardoor plaatste Jong Italië zich voor de finale. Daarin staat Jong Spanje tegenover de overwinnaars van Jong Oranje.

Opstelling Nederland: Zoet, Van Rhijn, De Vrij (75. Van der Hoorn), Martins Indi, Blind (84. Fer), Strootman, Van Ginkel, Maher, Wijnaldum, De Jong, John (69. Depay).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/ANP