Menu
Jong Oranje verliest bij debuut Nouri

Jong Oranje verliest bij debuut Nouri

Jong Oranje heeft maandag een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Oostenrijk verloren. In het Spaanse Murcia werd het 0-1. Abdelhak Nouri maakte zijn debuut voor Jong Oranje.

Voor Jong Oranje was het de tweede oefenwedstrijd op Spaanse bodem. Vrijdag werd nog met 2-0 gewonnen van Finland. Bondscoach Art Langeler was voornemens om tegen Oostenrijk een heel nieuw team op te stellen. Jairo Riedewald bleek echter niet in staat om te spelen, waardoor Jerry St. Juste als enige speler voor de tweede keer in de basis mocht starten. Frenkie de Jong, vrijdag nog debuterend, zat wel op de bank.

Van de Beek en Nouri
Twee andere geselecteerde Ajacieden, Donny van de Beek en Nouri, begonnen wel in de basis. Laatstgenoemde werd vijf minuten voor tijd vervangen. Jong Oranje keek op dat moment al lange tijd tegen een achterstand aan – Jong Oostenrijk kwam na drie minuten op voorsprong – en was bovendien tot een tiental gereduceerd. Groninger Oussama Idrissi kreeg rood.

De oefenwedstrijden in Murcia stonden in het teken van de EK-kwalificatie, die in september begint.

Vaclav Cerny
Na zijn hattrick in het eerste oefenduel van dit internationale weekeinde, scoorde Vaclav Cerny maandag opnieuw voor Tsjechië onder de 21 jaar. In het vriendschappelijke duel met Jong Polen maakte de Ajacied de openingstreffer (1-2 zege).

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Pro Shots/Stanley Gontha