Menu
Jong Oranje verliest van Jong Engeland

Jong Oranje verliest van Jong Engeland

Jong Oranje moest dinsdagavond zijn meerdere erkennen in Jong Engeland. De ploeg van trainer Foppe de Haan verloor de oefeninterland met 0-1. Ajax-keeper Kenneth Vermeer kwam niet in actie.

Justin Hoyte nam de enige goal van de (kletsnatte) voetbalavond voor zijn rekening. De Engelsman werd daarbij opzichtig, maar onbedoeld, geholpen door Jong Oranje-doelman Boy Waterman. De keeper van sc Heerenveen, vervanger van Vermeer, stompte de bal tegen het lichaam van Hoyte. De speler van Arsenal kon vervolgens van dichtbij toeslaan. Al na twaalf minuten stond het ‘kleine’ Oranje achter.

Ajacied Vermeer, normaal eerste keus bij Jong Oranje, bekeek de hele wedstrijd vanuit de dug-out. Bondscoach Foppe de Haan gaf Waterman de kans zich te profileren. Een al te zekere indruk liet de onfortuinlijke Waterman niet achter. Jong Oranje bereidt zich momenteel voor op het EK, dat volgend jaar in Nederland wordt gespeeld.

Ajax-huurling Robbert Schilder was negentig minuten van de partij in de vriendschappelijke interland. Vanaf zijn controlerende plek op het middenveld had ook de speler van Heracles moeite de sterkere Engelsen bij te benen. Jong Oranje had het collectief lastig met de mannen van coach Sammy Lee. Luttele tellen voor het einde van de wedstrijd kreeg Schilder nog wel een grote kans. Een gelijkmaker was Schilder en met hem Jong Oranje, niet gegund.

Jong Oranje - Jong Engeland 0-1 (0-1).

12. Hoyte 0-1.

Opstelling en wissels Jong Oranje:

Waterman; Tiendalli (63. Zuiverloon), Donk, Van der Struijk (46. Agustien), Drenthe (63. De Jong); Bakkal (56. Brama), Schilder, Kruys (46. Koenders); Jenner, MacDonald (56. Elia) en Owusu-Abeyie.