Menu

Jong Oranje verliest van Spanje

ALGECIRAS (ANP) - Het Nederlands voetbalelftal voor spelers onder 21 jaar heeft dinsdag in Algeciras een oefeninterland met 2-0 verloren van Jong Spanje. Beide treffers vielen na rust.

Spits Pablo zette de thuisploeg in de 46e minuut met een kopbal op voorsprong. Vijf minuten later zorgde Guayre voor de 2-0, door in de rebound raak te schieten.

Bondscoach Mark Wotte noemde Spanje een maatje te groot. ,,Wij moeten compleet zijn om in dit soort wedstrijden mee te doen.'' Wotte miste onder anderen Kevin Hofland, die voor het grote Oranje is geselecteerd en de NEC-spelers Wisgerhof en Zonneveld wegens bekerverplichtingen.

Tot de rust kon de Nederlandse ploeg, met de debutanten Lamey en Knol in de verdediging, het aardig bijbenen. Wotte: ,,We kregen kansen via Kuyt en Bobson, maar aan de andere kant hield onze keeper, Ten Rouwelaar, ons op de been.''

Een aantal vooraf afgesproken wissels brak Jong Oranje op. Binnen zes minuten na rust keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Pablo (kopbal) en Guayre (een rebound van een door invaller-doelman Van der Ban gekeerd schot) profiteerden van onwennigheid in de Nederlandse defensie.

Houwing en Van der Kruis mochten hun eerste interlandervaring opdoen, maar konden ook niet voorkomen dat de Nederlandse ploeg ten onder ging. ,,Een goede test'', concludeerde Wotte.

Wotte: ,,Jong Spanje is een ploeg die met het mes tussen de tanden voetbalt. Ze hebben geen oefenvoetbal-instelling en komen professioneel en volwassen over. Voor deze ploeg waren ze een maatje te groot.''

Spanje - Nederland 2-0 (0-0). 46. Pablo 1-0, 51. Guayre 2-0.

Scheidsrechter: Albeida Costa (Por). Toeschouwers: 3500. Gele kaart: Bermudo (Spanje), Van der Schaaf, Van der Gun, Wolters (Nederland)

Jong Spanje: Aranzubia (67. Reina); Coira, Marchena (67. Boris), Jusue en Bermudo; Gallardo (46. Corona), Colsa (46. Parri), Gabri en Vicente (46. Yeste); Pablo en Guayre (67. Xisco).

Jong Oranje: Ten Rouwelaar (46. Van der Ban); Lamey, Van Nieuwstadt (46. Wolters), Knol (65. Van der Kruis) en Bosschaart; Van der Schaaf, Van der Gun (75. Houwing), Jansen en Schuurman (65. Van Beelen); Kuyt en Bobson (65. Pique).