Menu
Jong Oranje verslaat Jong Rusland

Jong Oranje verslaat Jong Rusland

Jong Oranje heeft de oefeninterland tegen Jong Rusland met 3-0 gewonnen. In de ploeg van bondscoach Foppe de Haan was Hedwiges Maduro een helft van de partij.

Otman Bakkal was met twee treffers de gevierde man aan Nederlandse zijde. Het elftal van De Haan speelde, zeker voor de rust, een prima wedstrijd. Halverwege de tweede helft mocht invaller en debutant Maceo Rigters voor de 3-0 zorgen. De eerste kans was na vijf minuten voor Sherjill MacDonald, maar de spits van het Engelse West Bromwich Albion kon zijn kopbal niet voldoende richting meegeven. Na twintig minuten claimde Daniƫl de Ridder een strafschop, na een overtreding van Kirill Kochubey, maar de Deense scheidsrechter Anders Hermansen zag er niet meer in dan een buiteling van de linksbuiten en bestrafte hem met geel.

Drie minuten later was het toch raak toen Bakkal na voorbereidend werk van De Ridder en Ismail Aissati voor 1-0 zorgde. Het was zijn eerste treffer in dienst van Jong Oranje. Vier minuten later voegde de middenvelder van FC Twente daar een tweede aan toe.
Opnieuw stond Aissati met een fraaie steekpass aan de basis. Het was een fase in de wedstrijd waarin het aanvallend af en toe prima liep bij Jong Oranje, met Aissati als uitblinker op het middenveld.

Pas na rust moest doelman Boy Waterman voor het eerst handelend optreden, op een vrije trap van Roman Sjisjkin. Het was een van de weinige keren dat Rusland, dat komende zomer ontbreekt op het jeugd-EK, dreigend werd. Na ruim een uur spelen scoorde Jong Oranje voor de derde maal, via invaller Rigters. De aanvaller van NAC Breda, dinsdagmiddag op het laatste moment toegevoegd aan de selectie, wist tussen vier tegenstanders de bal toch langs de Russische doelman te krijgen.

Jong Oranje - Jong Rusland 3-0 (2-0). 23. Bakkal 1-0, 27. Bakkal 2-0, 63. Rigters 3-0.
Scheidsrechter: Hermansen (Den). Toeschouwers: 9500. Gele kaart: De Ridder, Jong-A-Pin, Jenner (Jong Oranje) Riazantsjev (Jong Rusland).
Jong Oranje: Waterman; Van Buuren (46. Koenders), Vlaar (82. Pieters), Kruiswijk en Jong-A-Pin; Aissati, Maduro (46. Schilder) en Bakkal (70. Bruins); Jenner, MacDonald (46. Rigters) en De Ridder (70. Medunjanin).