Menu
Jong Oranje wint ruim in Polen

Jong Oranje wint ruim in Polen

Met de Ajacieden Vurnon Anita en Siem de Jong in de basis en Mitchell Donald en Daley Blind als invalkrachten, heeft Jong Oranje een ruime 0-4-zege geboekt bij Jong Polen.

Na de zege bij Finland, ging Jong Oranje onverdroten verder. Met goed spel werd Polen opzij gezet. Het zag er in de eerste helft na 20 minuten slecht uit toen na een zeer slechte breedtepass in de Nederlandse verdediging Polen een kans kreeg. Die kans leverde een corner op, waarna de arbiter de bal op de stip legde wegens vermeend hands. Doelman Tim Krul keerde de inzet fraai.

Vlak voor rust was het de beurt aan Jong Oranje en scoorde Ricky van Wolfswinkel zijn eerste van de avond en zijn eerste in dienst van Jong Oranje. Ajacied Siem de Jong was betrokken bij de aanval. In de laatste minuut van de eerste helft schoot Nicky Kuiper de 0-2 binnen.

In de tweede helft scoorde Van Wolfswinkel nog tweemaal; de laatste na een prachtige steekbal van De Jong. Zo won Jong Oranje met 0-4 en heeft het na drie duels in deze kwalificatiereeks de maximale negen punten en nog geen enkele tegentreffer. Daley Blind viel in de 84ste minuut in en Mitchell Donald was vier minuten daarvoor Siem de Jong komen aflossen.

Miralem Sulejmani ging met Jong Serviƫ hard onderuit bij Jong Kroatiƫ. Het werd 3-1, na een 1-0-ruststand. De Ajacied speelde de hele wedstrijd.