Menu

Jong Oranje wint van Jong Engeland

Jong Oranje, met Ajacieden Daniël de Ridder en Hedwiges Maduro, heeft de vriendschappelijke interland tegen Jong Engeland gewonnen. In Derby wonnen de mannen van trainer Foppe de Haan met 2-1 van hun leeftijdgenoten.

In de eerste helft scoorde Collins John de openingstreffer en maakte Vitesse-speler Eldridge Rojer er 0-2 van. In de tweede helft kon Oranje de score niet uitbouwen en moest de formatie, bij wie Daniël de Ridder een basisplaats had, een tegengoal incasseren. De kopbal van de voor Jong Engeland debuterende Leroy Lita was echter de enige treffer die oud-Ajacied Boy Waterman toestond. Hedwiges Maduro mocht van De Haan nog een klein kwartier meespelen.

Opstelling Oranje: Waterman, Verhaegh, Wolfgang (Maduro 77), Van Mosselveld, Braafheid, Schaars, De Ridder, Fafiani (Tuyp 85), John, Hofs, Rojer (Korf 83).

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar verloor van HFC Haarlem. Ajacied Tom Kalkhuis scoorde na een kwartier de openingstreffer, maar Oranje verzuimde verder afstand te nemen. Daardoor kon Haarlem terugkomen in de wedstrijd en zelfs uitlopen naar een 3-1 overwinning.