Menu
Jonge Ajacieden brengen cadeautjes naar Emma Kinderziekenhuis

Jonge Ajacieden brengen cadeautjes naar Emma Kinderziekenhuis

Het was een bijzondere dag voor alle kinderen in het Emma Kinderziekenhuis en de teams van Ajax O8 t/m O12. De jonge Ajacieden scoorden tussen begin maart en eind mei zoveel mogelijk doelpunten om cadeautjes te verzamelen voor alle zieke kinderen. Woensdag was de grote dag: alle jeugdspelers gingen langs in het ziekenhuis om de cadeautjes persoonlijk te overhandigen. Het leverde vele lachende gezichten op.

De jeugdteams uit de onderbouw kwamen om 12:45 uur aan op sportcomplex de Toekomst om alle cadeautjes in te pakken. ABN AMRO, de maatschappelijk partner van de Ajax Foundation, sponsorde aan de hand van het doelpuntensaldo het aantal cadeautjes voor de kinderen. Toen alles was ingepakt stond de spelersbus klaar voor vertrek. Op naar een mooie middag! 

Bijzondere middag
Eenmaal in het ziekenhuis was de speelkamer omgetoverd tot een plek om te (tafel)voetballen. De Ajacieden leerden de kinderen van het ziekenhuis alvast kennen doormiddel van gesprekken en spelletjes. Ook het personeel kwam aan bod, want de jeugdspelers gaven de algemene cadeautjes voor het ziekenhuis aan hen.

Daarna was het voor de jonge Ajacieden tijd om langs de kamers van de zieke kinderen te gaan. Het moment waarop de mini Champions League-voetballetjes werden overhandigd zorgde voor veel plezier bij jong en oud. De kinderen van het Emma Kinderziekenhuis en Ajax voetbalden vervolgens samen in de kamer. Het bleek het slotstuk van een bijzondere middag.

Lees ook: Ajax-jeugd scoort voor kinderen in het Emma Kinderziekenhuis

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Jasper Ruhé