Menu

Jonge Ajacieden dol van vreugde

Direct na het laatste fluitsignaal van Roelof Luinge vielen de jonge Ajacieden elkaar in dolle vreugde in de armen. Alle selectiespelers bevonden zich op het veld, schoven op hun buik naar de fanatieke supporters achter het doel en dansten uitzinnig in het rond.

Het was een mooie cirkel dat Ajax in de ArenA het eerste kampioenschap pakte. De eerste officiële competitiewedstrijd in de ArenA was ook tegen NAC. Toen wonnen de Amsterdammers ook: met 1-0 door een treffer van Kiki Musampa.

Terwijl in recordtijd het podium werd opgebouwd, deden de Ajacieden alvast een kleine ereronde met een uitzinnige Nigel de Jong in hun midden. Johnny Heitinga had de eerste champagnefles in zijn hand en in plaats van in het rond te spuiten, zette hij zijn lippen al aan het feestvocht.

De anderen deden er iets langer over om de grote fles te ontkurken. Maar in een woud van handen spoot het vocht er uiteindelijk toch uit. Natuurlijk werden direct de fotografen onder ' vuur' genomen.

Henk Kesler, de voorzitter van de KNVB, de directeur van Holland Casino en Ajax-erelid Rinus Michels hadden zich ondertussen voor het podium opgesteld om de Ajacieden te feliciteren. Als een na laatste stapte Tomás Galásek het platform op. De vice-aanvoerder ontving een prachtig kunstwerk maar de echte prijs werd uiteraard door aanvoerder Rafael van der Vaar in ontvangst genomen.

De jonge Ajacied kreeg de schitterende zilveren kampioensschaal. Begeleid door een regen van confetti mocht Van der Vaart de schaal als eerste heffen. Na de officiële foto's liepen Van der Vaart, Sikora en Sneijder naar de hoek van het veld om de schaal aan de fans te tonen. Uiteraard gevolgd door de hele ploeg.

Als laatste ontrolden Rafael van der Vaart en Tomás Galásek de nieuwste banier. LANDSKAMPIOEN 2004.