Menu
Jonge Ajacieden geven clinic

Jonge Ajacieden geven clinic

Een aantal spelers van de jeugdopleiding van Ajax verzorgt deze week op het Ajax Cruyff Court Gein een clinic voor scholieren van verschillende basisscholen uit Amsterdam Zuidoost.

Het is een mooi gezicht; vrolijke kinderen, rennend op het groene kunstgras van het Ajax Cruyff Court Gein. Daartussen vijf jonge spelers van Ajax, die oefeningen uitzetten en alles in goede banen leiden.

De vijf Ajacieden zijn verbonden aan het Ajax College (een samenwerking tussen het ROCvA en Ajax) en volgen allemaal de cursus Trainer/Coach 3. Eén van hen is Joël Veltman. ,,Het is ontzettend leuk om te doen”, zegt de rechtsback van de B1. ,,Het zijn niet allemaal Ronaldinho’s, maar sommige kinderen kunnen toch behoorlijk voetballen. Het belangrijkste in deze leeftijdsgroep is plezier maken. En dat is aardig gelukt.”

Initiatiefnemer van het project is Pierre Tosch van de pr-afdeling van Ajax. ,,De naam Ajax is aan zes Cruyff Courts verbonden. Dat is natuurlijk niet voor niets. Als club moet je je betrokkenheid blijven tonen door dit soort evenementen te organiseren. Ik hoop dat we dit in de toekomst nog vaak kunnen doen.”

De clinic heeft als doelstelling sportstimulering bij de jeugd. ,,Laat kinderen lekker voetballen”, zegt Tosch. ,,Dat is beter dan de hele dag achter de computer.” Maar ook de studenten van het Ajax College profiteren van het project. Tosch: ,,Dit is voor die jongens een mooie manier om de theorie van Trainer/Coach 3 in de praktijk te kunnen brengen. Ik vind dat ze het heel goed doen en je merkt ook echt dat ze het leuk vinden.”

Joel Veltman (Ajacied rechts): ,,Plezier staat voorop." Joel Veltman (Ajacied rechts): ,,Plezier staat voorop."
Pierre Tosch (rechts) is initiatiefnemer van het project. Pierre Tosch (rechts) is initiatiefnemer van het project.
De Ajax-spelers leggen uit wat de leerlingen met de bal moeten gaan doen. De Ajax-spelers leggen uit wat de leerlingen met de bal moeten gaan doen.
Gevecht om de bal. Gevecht om de bal.
De leerlingen kregen diverse voetbaloefeningen voorgeschoteld. De leerlingen kregen diverse voetbaloefeningen voorgeschoteld.