Menu

Jonge talenten bij A-selectie

Thomas Vermaelen, Tom de Mul en Daniël de Ridder blijven bij de A-selectie. Die heuglijke mededeling kregen de jonge talenten vrijdag na het trainingskamp in Portugal van trainer Ronald Koeman te horen. Ze moesten 's middags nog even uitlopen bij de ArenA en konden dan genieten van de eerste vrije dag na de winterstop.

Vrijdagmiddag landden de Ajacieden weer op Schiphol en net als bij het trainingskamp zat het venijn tijdens de vlucht ook in de staart. Met flinke turbulentie zetten de piloten de kist weer veilig op de grond, wat een zucht van verlichting teweeg bracht onder de Amsterdamse voetballers.

Herstel- en conditietrainer René Wormhoudt toonde zich tevreden over de arbeid die de Ajacieden in Portugal hebben verricht. ,,De omstandigheden waren daar uitstekend. Vooral de eerste dagen hebben we erg goed kunnen trainen. Helaas kwamen er daarna steeds wat kleine dingen, waardoor sommigen enkele trainingen moesten missen of een aangepast programma moesten volgen. Maar Zdenek Grygera is bijvoorbeeld weer terug, en de drie stagiairs (De Mul, De Ridder en Vermaelen) hebben het goed gedaan. Ze konden het programma prima volgen. Zondag gaan we weer trainen en dan verwacht ik dat het grootste deel van de selectie er vol tegenaan kan'', aldus Wormhoudt.

Nog even uitlopen op het eigen - zeer soppige - trainingsveld om de vlucht uit de benen te krijgen en het trainingskamp zat er helemaal op. Lang hoefden de mannen niet buiten te zijn, na wat rondjes lopen en enkele stretchoefeningen holden ze weer richting ArenA. Maar niet voordat een groepje probeerde Nicolae Mitea in een plas op het doorweekte veld te gooien. De kleine Roemeen bleek echter taaier dan verwacht, want vier teamgenoten kregen hem niet omver.

Daniël de Ridder verliet als één van de laatsten het veld. Hij is één van de drie jongelingen die bij de A-selectie mag blijven. ,,Dat is leuk nieuws natuurlijk. Nu moet ik het laten zien. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het trainingskamp, ben tevreden over mijzelf en wat ik heb laten zien. In de wedstrijd speelde ik rechtshalf. Ik dacht wel dat ik lang zou moeten wennen aan die plaats maar dat ging eigenlijk best goed."