Menu
Jongelingen trainen met eerste elftal

Jongelingen trainen met eerste elftal

Aan het einde van de ochtend betraden de Ajacieden donderdag het trainingsveld. Hoofdcoach Frank de Boer en zijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp schotelden de selectie een uitgebreide oefensessie voor. Jan Vertonghen trainde opnieuw voluit mee.

De Ajacieden begonnen de oefensessie met een lange warming-up onder leiding van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt. De vertrouwde selectie werd donderdag uitgebreid met enkele spelers uit Jong Ajax. Yener Arica, Tom Boere, Ruben Ligeon, Dico Koppers, Ricardo van Rhijn en Jody Lukoki verruilden een training van Gery Vink voor een oefensessie met het eerste elftal.

Assistent Hennie Spijkerman bekijk de conditionele sessie vanaf de zijlijn. Hoofdtrainer Frank de Boer en tweede assistent Dennis Bergkamp waren ondertussen op een ander veld te vinden, waar ze van grote afstand de bal naar elkaar toe schoten. Het blijft een mooi beeld; twee oud-topvoetballers die de bal niet onaangeraakt kunnen laten.

Het elftal van Frank de Boer traint in aanloop naar de derde competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo van aanstaande zondag. Eyong Enoh moet het competitieduel aan zich voorbij laten gaan. De Kameroense middenvelder is geblesseerd aan zijn linkerhamstring en is naar verwachting twee tot vier weken uitgeschakeld. Hij trainde donderdag (deels buiten) met fysiotherapeut Frank van Deursen.

De van een liesblessure herstelde Jan Vertonghen trainde opnieuw volop mee met de groep. Ook vorige week trainde de Belgisch international met het elftal mee, toch zat hij toen nog niet in de wedstrijdselectie voor het duel met sc Heerenveen (5-1). De Boer gaf aan dat Vertonghen ‘nog niet vrij was in zijn hoofd’. Het tafereel op de donderdagtraining is geruststellend. Met enorme gedrevenheid en volledige concentratie liet de aanvoerder van Ajax zijn voeten spreken.


Tekst en foto's: Ajax.nl

Bekijk VVV-Venlo - Ajax live!

Een pittige warming-up voor de Ajacieden. Een pittige warming-up voor de Ajacieden.
Frank de Boer en Dennis Bergkamp zijn het voetballen uiteraard niet verleerd. Frank de Boer en Dennis Bergkamp zijn het voetballen uiteraard niet verleerd.
De geblesseerde Eyong Enoh trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. De geblesseerde Eyong Enoh trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen.
Een aantal Jong Ajax-spelers trainden donderdag met de selectie mee. Een aantal Jong Ajax-spelers trainden donderdag met de selectie mee.
Jan Vertonghen trainde opnieuw met de groep mee. Jan Vertonghen trainde opnieuw met de groep mee.
André Ooijer en Derk Boerrigter in een duel om de bal. André Ooijer en Derk Boerrigter in een duel om de bal.