Menu
Jonkies Ajax stellen groepszege veilig

Jonkies Ajax stellen groepszege veilig

De ochtend na de 2-0 overwinning van Ajax op Panathinaikos staan de kranten vol over de wedstrijd. Lovend wordt er gesproken over de jonge Ajacieden die de kans kregen van Peter Bosz. Met name Kenny Tete wordt uitgelicht, hij nam de 2-0 voor zijn rekening.

De Volkskrant prijst de jonge talenten van Ajax. ,,Met een ploeg gedragen door talenten heeft Ajax donderdag de groepszege in de Europa League veiliggesteld. Ook met een tweede keus waren de Amsterdammers te sterk voor Panathinaikos: 2-0”, schrijft de krant. ,,Van de talenten was Matthijs de Ligt met 17 jaar en drie maanden de jongste. De centrale verdediger bleef moeiteloos overeind, net als Donny van de Beek en Abdelhak Nouri op het middenveld.”

De Telegraaf is lovend over Kenny Tete: ‘Opkikker voor Tete’, kopt de krant dan ook. ,,Kenny Tete heeft tegen Panathinaikos zijn gram gehaald. De rechtsback van Ajax, die dit seizoen al na twee Eredivisieduels zijn basisplaats verloor, had met zijn treffer tegen de grieken een belangrijk aandeel in de zege”, schrijft de krant vervolgens. ,,Het product van de Ajax-opleiding heeft door de hersenbloeding van zijn vader privé een loodzware tijd, maar is mentaal ijzersterk. Daarnaast bleek hij tegen Panathinaikos ook te willen vechten voor eerherstel. Met vlijmscherpe tackles, zelfs een no-look-pass en rushes langs de zijlijn toonde hij Bosz zijn goede wil. De manier waarop hij zijn doelpunt vierde, was een mengeling van frustratie, opluchting en blijdschap.”

In de sportkatern van het Algemeen Dagblad spreekt men van ‘Piepjong Ajax’. ,,Meer Ajacieden konden gisteren tevreden zijn. Want het was óók de wedstrijd van de jeugd. Van Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Frenkie de Jong. Maar vooral toch ook van de goed spelende Matthijs de Ligt.” Maar het artikel gaat vooral over doelpuntenmaker Tete: ,,Alsof Kenny Tete net gescoord heeft op zaterdagochtend in de F1. Dol van geluk sprint de 21-jarige rechtsback van Ajax na de 2-0 tegen Panathinaikos langs de tribunes. Vier, vijf keer springt hij met een gebalde vuist in de lucht. En die schreeuw! Man, wat een opluchting voor de man die dit seizoen wedstrijd na wedstrijd op de bank zat. Zijn eerste doelpunt voor Ajax 1 ook nog, in 44 officiële duels.”

‘Jonkies Ajax stellen groepszege veilig’, kopt Trouw. ,,Ajax, dat al zeker was van een plaats in de volgende ronde, genoot van een ongekende luxe in de goedgevulde ArenA. Al in de voorlaatste poulewedstrijd kon trainer Peter Bosz het zich permitteren veel spelers rust te geven. Lasse Schöne, Amin Younes en doelman Andre Onana waren de enige basiskrachten die de laatste weken ook vaak startten.”

Tekst & Foto: Ajax.nl/Dries Govers