Menu
'Jonkies' winnaars van de dag

'Jonkies' winnaars van de dag

Een dag na de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal (4-2) waren de Ajacieden alweer hard aan het werk op de Toekomst. Ajax is bij de eerste officiële wedstrijd van het seizoen een prijs misgelopen, maar lang treuren is er niet bij voor het team van Frank de Boer. Zondag staat alweer de Noord-Hollandse derby op het programma.

De meeste basis- en wisselspelers uit het laatste duel liepen maandag kort uit met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof. Binnen in het krachthonk maakten zij de training af. Een klein groepje van zes spelers – Ruben Ligeon, Jody Lukoki, Tobias Sana, Lasse Schöne, Davy Klaassen en Jasper Cillessen – kreeg een pittige training voorgeschoteld door assistent-trainer Hennie Spijkerman. Met een variatie aan oefenvormen werkten zij zich in het zweet.

De basis- en wisselspelers werkten een korte uitloopsessie af met Björn Rekelhof. De basis- en wisselspelers werkten een korte uitloopsessie af met Björn Rekelhof.

Verderop speelden Frank de Boer, Theo Janssen, Siem de Jong en Daley Blind een partij voetvolley. Het was een vermakelijke partij tussen de ‘oudjes’ en de ‘jonkies’. De gedrevenheid van de vier Ajacieden, met name Frank de Boer, was interessant om te zien. De Jong en Blind speelden geconcentreerd, zeer beheerst en zonder enige spoor van spanning. Het andere team was net iets te gretig, waardoor het vaak fout ging. Tot grote frustratie van de Ajax-trainer. Met een hopeloze blik en zwaaiende armen maakte hij zijn ongenoegen kenbaar. De enige die hiervoor sympathie had was zijn teamgenoot Janssen. Hij ervoer immers hetzelfde. De tegenpartij onthield zich van commentaar en keek slechts met een brede lach toe. Het kwam ook niet echt als een verrassing dat de aanvoerder en de verdediger de partij wonnen. De Boer en Janssen accepteerden hun verlies als echte profs en feliciteerden de terechte winnaars. Voor even waren ze tegenstanders van elkaar, maar na de voetvolleypartij stonden ze alweer samen aan een kant. Met de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2012 - 2013 voor de deur moeten alle neuzen immers dezelfde kant op.

De wedstrijd tegen AZ begint zondag om 16:30 uur. Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Ajax TV interviewde Kenneth Vermeer na afloop van de training. De doelman blikt onder meer terug op het duel met PSV (4-2). Bekijk het interview later vandaag op Ajax TV

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kaartverkoop Ajax - AZ

Enkele Ajacieden trainden met assistent Hennie Spijkerman. Enkele Ajacieden trainden met assistent Hennie Spijkerman.
Frank de Boer, Theo Janssen, Siem de Jong en Daley Blind speelden een partij voetvolley. Frank de Boer, Theo Janssen, Siem de Jong en Daley Blind speelden een partij voetvolley.
'Team Jonkies' was op dreef en maakte punt na punt ... 'Team Jonkies' was op dreef en maakte punt na punt ...
... tot grote frustratie van De Boer. ... tot grote frustratie van De Boer.
De Jong had alle reden om te lachen. De Jong had alle reden om te lachen.
De Boer en Janssen accepteerden hun verlies en feliciteerden de tegenstander. De Boer en Janssen accepteerden hun verlies en feliciteerden de tegenstander.