Menu
Joop Saan benoemd als bestuurslid

Joop Saan benoemd als bestuurslid

Joop Th.M. Saan is door de ledenraad van de vereniging AFC Ajax unaniem benoemd als bestuurslid financiële zaken. De in Amsterdam geboren ondernemer werd gisteren door de selectiecommissie voorgedragen.

Joop Saan, geboren op 20 augustus 1958, is in het dagelijks leven algemeen directeur van Koninklijke Saan BV. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de HES te Amsterdam begon Saan zijn loopbaan bij Arthur Andersen (‘79-‘84) en rondde in die periode ook bijna zijn studie als register accountant (Nivra) af. Vervolgens werkte Saan als financieel manager bij Sun Electric Systems Europe en als financieel directeur bij Budget Rent a Car Nederland. Op zijn 32ste werd hij algemeen directeur van de Koninklijke Saan BV.

Met zijn vader en broer bezocht de jonge Joop Saan vele wedstrijden van Ajax in de periode van 1965 tot en met 1975. Het was maar een zeer korte wandeling van het ouderlijke huis aan de Muiderstraatweg naar de Meer. Vanaf 1985 heeft Saan samen met zijn vader een seizoenkaart en sindsdien is Joop Saan elk seizoen bij Ajax betrokken, dan wel als sponsor of als houder van een seizoenkaart.

De benoeming van Saan als bestuurslid van de vereniging AFC Ajax is per direct. AFC Ajax NV zal in januari 2006 een buitengewone Vergadering van Aandeelhouders beleggen voor de benoeming van Saan tot commissaris van AFC Ajax NV.

Met de benoeming van Saan treedt Hein Blocks na 5 jaar af als bestuurslid. Ajax wil Hein Blocks bedanken voor het vele en goede werk dat hij voor de club heeft gedaan. Waar nodig zal Ajax in de toekomst een beroep doen op Blocks zijn aanzienlijke ervaring met financiële zaken.