Menu
Jozefzoon brengt Jong Ajax zege

Jozefzoon brengt Jong Ajax zege

Jong Ajax heeft maandagavond van Jong FC Groningen gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst eindigde de wedstrijd in een 2-1 zege voor Jong Ajax. Florian Jozefzoon maakte acht minuten voor tijd de winnende treffer. Lorenzo Ebecilio miste in de tweede helft een strafschop.

Na de slechte seizoensstart was een overwinning bijzonder welkom voor het team van de trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen. Van de eerste zes competitieduels werden er liefst vier verloren. Tegen de Beloften uit Groningen, die vooraf twee punten boven Jong Ajax stonden, moest het daarom maandagavond gebeuren. En het gebeurde ook. Jong Ajax won, al was het op het nippertje, met 2-1.

De vreugde was groot toen Florian Jozefzoon in de slotfase de winnende treffer binnenschoot. De buitenspeler bracht Jong Ajax daarmee alsnog de zege. ,,Toch hebben we de hele wedstrijd het gevoel gehouden dat de wedstrijd in ons voordeel zou kantelen”, sprak Bryan Roy na afloop. ,,We zijn agressief en met wilskracht blijven spelen, met gelukkig een overwinning als resultaat.”

Jozefzoon scoorde vlak voor tijd de winnende treffer. Jozefzoon scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.

Aan het begin van de avond lagen de kaarten van Jong Ajax nog heel anders. Al na zeven minuten keek de thuisploeg tegen een 1-0 achterstand aan. Timothy van der Meulen schoof de bal in de openingsfase pardoes achter de verbaasde Jeroen Verhoeven. Een kolossaal misverstand dat ervoor zorgde dat de wedstrijd in mineur begon.

Het duurde lang voordat Jong Ajax iets terug kon doen. Na een klein half uur spelen kreeg Lorenzo Ebecilio de eerste serieuze kans namens Ajax. Op aangeven van Miralem Sulejmani, die net als Teemu Tainio in de basis startte, schoot Ebecilio de bal tegen de paal. Vervolgens kregen zowel Groningen als Ajax nog een goede kans voor de rust. Yousouf Zinga kopte van dichtbij naast en Sulejmani kreeg kort voor het rustsignaal een behoorlijke schietkans.

In de tweede helft draaide het team van Roy en Van der Dussen het duel langzaam in Amsterdams voordeel. Onder toeziend oog van voormalig Jong Ajax-trainer Pieter Huistra (die naar de beloften van zijn huidige werkgever kwam kijken, red.) trok Lorenzo Burnet de stand in de 54e minuut gelijk. Uit een vrije trap van Sulejmani kopte de linksback raak: 1-1. Vier minuten later kreeg Jong Ajax via een strafschop direct een buitenkans op een tweede treffer, maar Ebecilio miste van elf meter.

In het laatste half uur werd de gemiste penalty uiteindelijk toch nog goedgemaakt. Met de invallers Donald (als vervanger van Rik Schouw, die voor het eerst in de basis startte) en Suk binnen de lijnen ging Jong Ajax op jacht naar de winnende treffer. In die missie slaagde de Beloften, met Jozefzoon als matchwinner.

Bekijk later de samenvatting en reacties van Roy, Ebecilio en Burnet op Ajax TV.

Opstelling Jong Ajax: Verhoeven, Van Rhijn, Van der Meulen, Schouw (62. Donald), Burnet, Tainio (46. Sneijder), Bonevacia, Sulejmani, Jozefzoon, Ebecilio, Zeegelaar (72. Suk).

Scoreverloop: 7. Eigen doelpunt 0-1, 54. Burnet 1-1, 82. Jozefzoon 2-1.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ontgoocheling bij Van der Meulen nadat hij in de openingsfase zijn eigen keeper passeerde. Ontgoocheling bij Van der Meulen nadat hij in de openingsfase zijn eigen keeper passeerde.
Aanvoerder Bonevacia aan de bal. Aanvoerder Bonevacia aan de bal.
Tainio speelde een helft mee met Jong Ajax. Tainio speelde een helft mee met Jong Ajax.
Burnet kopte negen minuten na rust de 1-1 binnen. Burnet kopte negen minuten na rust de 1-1 binnen.
Zeegelaar in volle sprint. Zeegelaar in volle sprint.
Schouw maakte zijn debuut in de basis van Jong Ajax. Schouw maakte zijn debuut in de basis van Jong Ajax.
Verhoeven in actie. Verhoeven in actie.
Met een 2-1 zege verliet Jong Ajax uiteindelijk het veld. Met een 2-1 zege verliet Jong Ajax uiteindelijk het veld.