Menu
Jozefzoon debuteert bij Jong Oranje

Jozefzoon debuteert bij Jong Oranje

Florian Jozefzoon heeft woensdag zijn debuut gemaakt als speler van Jong Oranje. De talenten van bondscoach Cor Pot waren in het Deense Herning in een oefenduel met 3-1 te sterk voor de leeftijdgenoten van Jong Denemarken. Jozefzoon was invaller, terwijl Daley Blind in de basis startte.

Erg lang kon Jozefzoon niet genieten van zijn debuutwedstrijd. De aanvaller verving in de rust Luciano Narsingh, maar werd een kleine twintig minuten later zelf ook weer vervangen voor Rick ten Voorde. Blind speelde alleen de eerste helft van de vriendschappelijke ontmoeting.

Kelvin Leerdam opende kort na rust de score, waarna Bas Dost twee keer trefzeker was voor het ´vernieuwde´ Jong Oranje. Na de gemiste kwalificatie voor het EK Onder 21 (komende zomer in Denemarken) bouwt trainer Pot aan een nieuwe beloftenploeg. De ploeg trad in de MCH Arena aan met spelers die volgend seizoen aan de kwalificatiereeks voor het EK 2013 beginnen, met uitzondering van Dost die te oud is voor de nieuwe cyclus.

Pot gunde in de vrieskou van Herning twee debutanten een basisplaats. Middenvelder Davy Pröpper van Vitesse en flankaanvaller Luciano Narsingh van sc Heerenveen stonden in hun eerste interland voor Jong Oranje aan de aftrap. Na rust kwamen nog zeven andere debutanten binnen de lijnen. Naast Jozefzoon speelden ook keeper Leonard Nienhuis (FC Groningen), Rick ten Voorde (N.E.C.), de Feyenoorders Ricky van Haaren en Kelvin Leerdam en het duo Kaj Ramsteijn en Jordy Clasie van Excelsior hun eerste interland voor het ´kleine´ Oranje.

Scoreverloop:
47. Kelvin Leerdam 0-1, 53. Bas Dost 0-2 (penalty), 56. Bas Dost 0-3, 76. Erik Sviatchenko 1-3.

Scheidsrechter: Daniel Stålhammar (Zweden). Toeschouwers: 3.500

Jong Oranje: Sergio Padt (Go Ahead Eagles), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Jeffrey Bruma (Chelsea), Bram Nuytinck (N.E.C.), Patrick van Aanholt (Chelsea), Daley Blind (Ajax), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Davy Pröpper (Vitesse), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Bas Dost (sc Heerenveen), Jerson Cabral (Feyenoord).

Wissels: 46. Padt vervangen door Leonard Nienhuis (FC Groningen); Narsingh vervangen door Florian Jozefzoon (Ajax); 46. Nuytinck vervangen door Kaj Ramsteijn (Excelsior); 46. Strootman vervangen door Kelvin Leerdam (Feyenoord); 46. Blind vervangen door Ricky van Haaren (Feyenoord); 46. Pröpper vervangen door Jordy Clasie (Excelsior); 64. Jozefzoon vervangen door Rick ten Voorde (N.E.C.).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst