Menu
Juanfran: 'Blij met punten en goals'

Juanfran: 'Blij met punten en goals'

Juanfran speelde voor het eerst sinds zijn komst naar Amsterdam negentig minuten in het eerste elftal. Niet alleen dat stemde de Spanjaard vrolijk, ook het vertoonde spel en de vier doelpunten. Wesley Sneijder vond dat Ajax een goede wedstrijd had gespeeld. ,,We hebben op geen enkel vlak gefaald", aldus de middenvelder.

,,Ik ben erg blij", sprak Juanfran na afloop van de goede overwinning op RKC. ,,Niet alleen omdat ik negentig minuten heb gespeeld, maar vooral ook omdat we de hele wedstrijd ons spel hebben kunnen spelen." Vanaf het eerste fluitsignaal had Ajax een duidelijk veldoverwicht, maar dat voorkwam niet dat het de gasten waren die als eerste doel troffen. Hoogendorp had niet meer dan een uitgespeelde kans nodig om Stekelenburg te passeren. ,,Gelukkig maakten we binnen twee minuten gelijk", reageerde Juanfran nuchter. ,,We zijn blij dat we de supporters hebben kunnen laten zien dat we goed kunnen voetballen, dat we drie punten hebben en dat we viermaal hebben gescoord. Daarnaast is het goed voor ons zelfvertrouwen." De linksback - Juanfran verving Urby Emanuelson die rust kreeg - was over zijn eigen spel ook tevreden. ,,Ik kon geen twintig keer mee naar voren komen, maar wel een keer of drie, vier en dat ging goed. Ik ben blij met mijn speelwijze vandaag, al moet ik zeggen dat ik nog beter kan. Ik ben in ieder geval niet tegen een rode kaart aangelopen, ik speelde meer met mijn hoofd, en dat was ook goed."

Wesley Sneijder stapte ook als een gelukkig man van het veld. ,,We zijn met een hoop wilskracht het veld ingegaan en we zijn ons allemaal bewust van het feit dat we goed kunnen voetballen. Ook wisten we dat RKC op papier een lastige tegenstander is. Er was totaal geen angst in de ploeg, dat hebben we van ons af kunnen schudden toen het vanaf de eerste minuut eigenlijk al lekker liep. We hebben gedomineerd, initiatief getoond en laten zien dat we dat ook kunnen, we hebben het goed uitgespeeld." Sneijder schrok niet toen Ajax toch eerst tegen een achterstand aankeek. ,,Gezien het beeld van de eerste helft tot dan toe, was er niet zoveel aan de hand, we waren nog geen minuut eerder in de problemen gekomen. Toch is het wel prettig als je dan voor rust nog gelijk kunt maken, zodat je de tweede helft weer met je eigen spel verder kan."

Sneijder was een van de dragende krachten tegen de Waalwijkers. Met zijn ongelooflijke werklust bereidde hij het eerste doelpunt voor, Hedwiges Maduro kopte een vrije trap van hem goed binnen, en het tweede doelpunt maakte hij zelf. ,,Ik zat meteen goed in de wedstrijd, het ging heerlijk. Die assist en de goal geven nog een extra lekker gevoel. We hadden het gevoel dat het allemaal goed ging komen, zeker met het publiek op een gegeven moment achter ons. Nu is het zaak dit gevoel vast te houden en een echt goede reeks neer te zetten. Niet twee overwinningen achter elkaar, maar een hele rij. Dan kunnen we een klim maken op de ranglijst. Het spel vandaag en de vier goals zijn in ieder geval een grote opluchting", aldus Sneijder.