Menu
Juanfran op de weg terug

Juanfran op de weg terug

Juanfran, die vandaag voor het eerst tegelijkertijd met de selectie trainde, zal zich ongetwijfeld hebben afgevraagd of er een nieuwe aankoop was gedaan. Want, wie was toch die speler met dat enorme Afro-kapsel op de training? Het bleek Steven Pienaar te zijn. ,,Nee, het is geen nieuwe Champions-Leaguelook", grapte de Zuid-Afrikaan na de training. ,,Ik moet straks meteen naar de kapper en daarvoor moest ik mijn vlechten losmaken."

Juanfran kon dus met een gerust hart werken aan het herstel van zijn linkerhamstringblessure. De Spanjaard is op de weg terug en verrichtte achter de schermen al het nodige krachtwerk. ,,Ik heb de afgelopen tijd in het krachthonk gewerkt aan mijn herstel. En nu ben ik voor eerst buiten met de groep. Dat geeft een goed gevoel, want je voelt je er toch meer bij betrokken als je samen op het veld staat", aldus de Spanjaard, die blij was met de plaatsing voor de Champions League. JuanFran: ,,Ja, dat is natuurlijk een fantastische prestatie. De Champions League is het hoogst haalbare. Met Celta de Vigo heb ik mee mogen doen en dat wilde ik met Ajax ook. Dat was ook een van de redenen dat ik voor deze club heb gekozen."

De overgang van het Turkse Besiktas naar Ajax is Juanfran tot nu toe dan ook goed bevallen. ,,Zeker. Kijk, in het begin heb je altijd wat opstartproblemen. Je komt in een land waar je de taal niet kent en je hebt niet zo één-twee-drie een huis om in te wonen. Maar dat zijn allemaal bijzaken, die je kunt oplossen. Ik ben ook goed opgevangen door de club en dat helpt. Wanneer ik van deze vervelende blessure af ben, ga ik er helemaal voor. Ik streef ernaar om maandag weer met de groep mee te trainen."