Menu
Jubilaris Stekelenburg wint met Oranje

Jubilaris Stekelenburg wint met Oranje

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond een eenvoudige oefenzege op Oostenrijk geboekt. In Eindhoven was Oranje met 3-1 te sterk voor Oostenrijk. Maarten Stekelenburg keepte zijn veertigste interland voor Nederland. Lange tijd leek hij ‘de nul’ te houden, totdat Marko Arnautovic hem vlak voor tijd vanaf de stip passeerde.

Naast Stekelenburg kwam ook Gregory van der Wiel de hele wedstrijd in actie. Het duo van Ajax ging halverwege met 1-0 ruststand de kleedkamer in. Ex-Ajacied Wesley Sneijder zette Oranje na een klein half uur via een fraaie volley op een 1-0 voorsprong in het Philips Stadion. Het was de twintigste interlandgoal voor Sneijder.

Drie minuten na rust werd de score verdubbeld. Opnieuw zette een voormalig speler van Ajax zijn handtekening onder het doelpunt. Klaas Jan Huntelaar kopte na een fraaie hakbal van Eljero Elia en voorzet van Erik Pieters raak: 2-0. Dirk Kuyt tilde de score twintig minuten voor tijd naar 3-0 uit een strafschop.

Een klein kwartier later mocht ook Oostenrijk vanaf elf meter aanleggen. Een overtreding van invaller Peter Wisgerhof zorgde ervoor dat Stekelenburg er niet in slaagde om zijn veertigste interland met een clean sheet op te sieren. Arnautovic schoot vanaf elf meter raak. Kevin Strootman en Luuk de Jong maakten na rust hun debuut voor Oranje.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots