Menu
'Juichen voor Justin'

'Juichen voor Justin'

De ochtendkranten bezien Ajax’ 2-0-zege op Roda JC ieder vanuit hun eigen perspectief. Toch is een hoofdrol weggelegd voor vader Patrick en zijn zoon Justin Kluivert. Lees hier wat de kranten zoal schrijven over het duel in Kerkrade.

De Telegraaf bekijkt het duel vooral vanuit vaderperspectief. ‘Juichen voor Justin’, prijkt zelfs prominent op de voorpagina van De Telegraaf. Op de bijbehorende foto geniet een zichtbaar trotse papa Patrick Kluivert, omringd door familieleden, van de verrichtingen van zijn zoon Justin in het Ajax-shirt. Het bezoek van de oud-Ajacied en technisch-directeur van Paris Saint-Germain aan Kerkrade ging zondag bepaald niet ongemerkt voorbij.

De voormalige spits die Ajax in 1995 de Champions League-zege bezorgde, prijkt ook (bijna) paginagroot in het sportkatern Telesport. Kluivert senior heeft zijn jongste zoon Shane naast zich op de tribune. ‘Waar een wil is, is een weg dacht Patrick Kluivert’, valt te lezen in de krant. ‘De 79-voudig international baalde dat hij zijn zoon Justin tegen PEC Zwolle, FC Utrecht en ADO Den Haag niet live had kunnen zien schitteren en leverde met alle liefde een nacht slaap in om wél bij Roda JC – Ajax aanwezig te zijn. ,,Ik ben nu vooral voetbalvader’’, lachte de technisch directeur van Paris Saint-Germain op de tribune van het Parkstad Limburg Stadion. Kluivert senior kreeg kippenvel toen Justin werd gewisseld en vanuit het uitvak werd gescandeerd: ‘Kluivert, Kluivert, we worden kampioen.’ ,,Het geeft zo’n warm gevoel als ze dat voor je zoon scanderen’’, aldus de trotse voetbalvader.

Ook het Algemeen Dagblad schrijft over de aanwezigheid van de familie Kluivert in Zuid-Limburg. Hetzij minder uitgebreid dan in De Telegraaf. ‘Nicolas Anelka mocht dan in het stadion zitten bij Roda JC – Ajax, maar de Franse ster verloor het qua aandacht toch echt ruim van Patrick Kluivert (40)’, schrijft de Ajax-watcher van de ochtendkrant. ,,Ik ben enorm blij hem nu eindelijk te hebben zien spelen’’, komt Kluivert senior ook in het AD aan het woord over zoon Justin.

De krant richt zich op de volgende twee pagina’s vooral op de wedstrijd zelf; of eigenlijk ligt de focus op de spannende titelstrijd. ‘Ajax houdt gevoel vast dat het nog steeds kan’, is de kop boven het wedstrijdverslag. ‘Ajax deed gisteren precies wat het moest doen: winnen, met 0-2 bij het plots zo kapitaalkrachtige Roda JC. Toch was de opluchting uiteindelijk minder groot, omdat Feyenoord óók weer won.’ Het ochtendblad licht verder de eerste competitietreffer van Amin Younes uit. In de wedstrijdterugblik komt ook Davy Klaassen - maker van Ajax’ openingsgoal - aan het woord: ,,Als wij alles winnen, is dat genoeg voor het kampioenschap. Daar ben ik van overtuigd.’’

De Volkskrant kiest in zijn wedstrijdterugblik vooral voor een ‘Limburgse’ invalshoek. De krant laat medewerkers, oud-spelers en fans van Roda JC aan het woord over de recente overname van de Zwitsers-Russische investeerder Aleksei Korotajev. ‘Het is in Kerkrade (…) het gesprek van de dag als Ajax op bezoek komt’, schrijft de Volkskrant in de reportage over de wedstrijddag. De actiefoto waarop Justin Kluivert Roda-speler Mitchell Paulissen stijlvol tracht te passeren, is een zeldzame verwijzing naar de 90 minuten competitievoetbal in Zuid-Limburg. Dat Roda JC kansen kreeg tegen de Amsterdammers is ook de krant niet ontgaan. Na enkele Limburgse missers, bleek Ajax wel effectief in de afronding. ‘Ajax drukt zuiverder af via Klaassen en Younes en raakt ook nog twee keer het aluminium. Anastasiou na afloop berustend: ,,Dat is het klasseverschil.’’’  

Tekst en foto: Ajax.nl