Menu
'Juist leuk zoveel scorende spelers'

'Juist leuk zoveel scorende spelers'

Frank de Boer heet voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA bij Ajax - PEC Zwolle.

De spelers zijn na de fantastische prestatie tegen FC Twente drie dagen vrij geweest. Dat komt zelden voor in een voetbalseizoen. We doen dit heel bewust, omdat er een belangrijke periode aan zit te komen. Daarbij willen we zoveel mogelijk spelers zowel lichamelijk als geestelijk topfit hebben. Voor Twente - Ajax spraken we over ‘nog tien finales’. De eerste werd gewonnen. Vandaag is nummer twee van die tien.

Onze trouwe aanhang heeft recht op een mooie voetbalmiddag. De laatste twee thuiswedstrijden speelden we goed, maar vergaten we onszelf te belonen met doelpunten. En als seizoenkaarthouder kom je nou eenmaal niet blij thuis als er gelijk wordt gespeeld tegen clubs als ADO en Roda JC. Daar zijn wij ons als staf samen met onze spelers van bewust.

PEC Zwolle doet het goed. Ze spelen verzorgd voetbal en weten met name thuis veel clubs een lastige middag te bezorgen. De club, die vooraf door veel mensen werd gezien als directe degradatiekandidaat, kan daarom worden gezien als een verrassing. Zoals voorgaande jaren RKC veel meer punten bij elkaar voetbalde dan vooraf door menigeen werd gedacht. Ik denk dat assistent-trainer Jaap Stam daar ook een belangrijke rol in speelt. Spelers hebben veel aan hem. Hij ziet het spel goed en hij weet hoe gereageerd moet worden op bepaalde situaties. Net als bij ons in de technische staf, met Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp en Carlo L’Ami, speelt Jaap een rol die voor de buitenwereld op de achtergrond is. Maar binnen de club weet men wel beter. Dat is bij ons net zo. Hennie, Dennis en Carlo zijn zeer waardevol voor mij en voor de ploeg. We zijn blij dat Jaap volgend seizoen weer Ajacied is, want hij gaat de trainersstaf van onze club verder versterken.

Door de uitschakeling in de KNVB Beker en de UEFA Europa League hebben we een wat overzichtelijker programma gekregen. Mede daardoor is het mogelijk de spelers nu en dan vrijaf te geven. Ik was liever bekerfinalist geweest en speelde deze weken liever twee keer tegen Chelsea, maar laten we van het nadeel maar een voordeel maken en genieten van wat rustmomenten.

De buitenwacht maakt zich zorgen om het gebrek aan doelpunten van onze aanvallers. Wij vinden het belangrijk dat we winnen en dan maakt het ons niet uit wie ze maakt. Het is juist leuk dat wij zoveel verschillende spelers hebben die gescoord hebben. En er sluimert een gevaar in voor onze tegenstander van vandaag. Want zodra onze aanvallers het net weer hebben weten te vinden, krijgt het publiek helemaal een Ajax-waardige middag te zien. Daar ben ik van overtuigd. En dan gaan we nog mooie weken tegemoet. Met na vandaag nog acht finales.

Heel veel plezier bij Ajax - PEC Zwolle.

Frank de Boer
Trainer/Coach