Menu
'Juiste mix van lef en fortuin'

'Juiste mix van lef en fortuin'

De voorpagina’s van de kranten zijn woensdagochtend uiteraard gevuld met de Amerikaanse verkiezingen. Daarnaast krijgt ook Ajax voldoende aandacht na de knappe 2-2 tegen Manchester City. In de verslagen worden de succesvolle corners van Ajax en het uitzicht Europese overwintering uitgebreid belicht.

,,De ploeg die soms door de eredivisie kan dwalen als een geblinddoekte verkenner, blijkt op het hoogste Europese podium nog altijd verrassend intelligent zijn weg te kunnen vinden”, schrijft de Volkskrant. ,,Met precies de juiste mix van lef en fortuin verliet Ajax het Etihad stadion. (..) En dan zie je dat die rare Engelse kampioen ook thuis weer niet tot acceptabel voetbal komt. Het is verbijsterend en vermakelijk tegelijk dat zo veel geroutineerde internationals zich zo slecht laten organiseren. Manchester City is als een dure Hollywood-productie, waarbij aan alles is gedacht behalve aan een slim, doorwrocht scenario.”

‘Ajax: petje af’ staat er op de cover van AD Sportwereld boven een foto van een juichende Siem de Jong. ,,Volkomen uitgeput zochten de voetballers van Ajax gisteravond het uitvak op, daar waar tweeduizend Amsterdamse fans de hele avond op z’n Engels hun keel schor gezongen hadden. De handen van de spelers gingen omhoog en e supporters deden hetzelfde. Derk Boerrigter en Toby Alderweireld gunden de aanhang zelfs hun wedstrijdshirt. (..) Weinig Ajax-fans zullen maandag in de auto, vliegtuig of op de boot zijn gestapt met de gedachte dat ze bij hun bezoek aan Manchester City na ruim een kwartier ‘tien, tien, tien’ konden zingen. Toch klonk het, na zeventien minuten, kanonhard uit dat roodwitte uitvak, toen de Amsterdammers in het hol van de leeuw op een 0-2 voorsprong waren gekomen. Fundament onder die droomstart was de corner, toch al een wapen dat Ajax in de Champions League soelaas had geboden.”

Ook de verslaggever van De Telegraaf zoomt op de hoekschoppen van Ajax in. Tegelijkertijd wordt het zwakke verweer van City beschreven. ,,Net als in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd was ‘durf’ het toverwoord (..) De durf was er. Maar dat het fysiek veel sterkere Manchester City zich in Amsterdam al één keer liet verschalken uit een corner wekte bevreemding, dat het in eigen huis twee keer gebeurde, was een schande.”

Het Haarlems Dagblad schrijft over het portie geluk dat Ajax vlak voor tijd had. ,,De slotfase van het meeslepende duel was tumultueus, met een onterecht voor buitenspel afgekeurd doelpunt van Kun Agüero en een in de slotseconden niet door de Deens arbiter Rasmussen gegeven penalty, nadat Ricardo van Rhijn aan het shirt van Mario Balotelli had getrokken in het strafschopgebied. (..) In groep D veranderde niets aan de stand, omdat ook Real Madrid en Borussia Dortmund gisteravond op 2-2 afsloten. Ajax kan op 21 november in de Arena tegen koploper Dortmund misschien wel een beslissende slag slaan in de strijd met City om de derde plaats, een klassering die recht geeft op deelname aan de volgende ronde van de Europa League.”

Tekst en foto: Ajax.nl