Menu

Junior Persconferentie voor 18 Ajax-kids

In een groot deel van Nederland is het herfstvakantie en dit betekent dat het tijd is voor de Junior Persconferentie van de Ajax Kids Club. Onder leiding van teammanager David Endt kregen 18 Ajax Kids Club-leden de kans om vijf Ajacieden het hemd van het lijf te vragen. En dit waren zeker niet de minste Ajacieden. Daniël de Ridder, John O'Brien, Rafael van der Vaart, Yannis Anastasiou en Maxwell hadden namelijk plaatsgenomen achter de tafel in de perskamer van de ArenA!

"Het minst leuk aan Nederland? Dat is denk ik wel het weer!" "Het minst leuk aan Nederland? Dat is denk ik wel het weer!"

In een kleine anderhalf uur kwamen de juniorreporters een hoop te weten over hun helden. Zo vertelde aanvoerder Van der Vaart dat hij, als hij scoort in een wedstrijd, de schoenen die hij toen droeg ook tijdens de daaropvolgende wedstrijd draagt.

Maxwell luistert naar de vraag die hem wordt gesteld Maxwell luistert naar de vraag die hem wordt gesteld

Aan Maxwell werd gevraagd wat hij vond van zijn eerste selectie voor het Braziliaanse elftal. Daar kon de linkerverdediger kort over zijn: „Fantastisch”. John O’Brien (afkomstig uit Amerika) liet weten het koude, regenachtige weer het minst leuk aan Nederland te vinden.

Alle juniorreporters luisteren aandachtig naar alle antwoorden van de spelers Alle juniorreporters luisteren aandachtig naar alle antwoorden van de spelers

Op de vraag welk team Yannis Anastasiou dacht dat de UEFA Champions League 2004-2005 te winnen, antwoordde de sympathieke Griek: „Real Madrid of Arsenal”. Al hoopt teamgenoot Van der Vaart stiekem nog op Ajax…

Aan het eind van de persconferentie mocht iedereen met de spelers op de foto Aan het eind van de persconferentie mocht iedereen met de spelers op de foto

Wil je weten wat de vijf Ajacieden nog meer te vertellen hadden? Lees dan Ajax Kids Club-blad nr. 2. Deze valt begin december bij de leden van de Ajax Kids Club in de brievenbus.