Menu
Jurgen Colin blijft scherp

Jurgen Colin blijft scherp

Zoals bijna elke vrijdag voor een zondags competitieduel was de training van Ajax voor een groot gedeelte besloten. Maar vanaf half twaalf mocht de pers en dus ook ajax.nl het veld op. Daar spraken we met Jurgen Colin.

Met de schorsing van George Ogararu in het achterhoofd zette Jurgen Colin zijn lijf deze dagen extra op scherp. Het zou immers wel eens kunnen dat trainer Adrie Koster zondag een beroep doet op de verdediger, die in de oefentrip in Dubai negentig minuten speelde tegen VfB Stuttgart. ,,Nou, als ik de training vandaag heb bekeken, denk ik niet dat ik zondag speel. Dat is wel jammer, want ergens verwachtte ik het wel. Omdat ik dacht dat als de rechtsback weg zou vallen, ik de eerste zou zijn die die plaats overneemt."

Ondanks zijn gevoel dat hij zondag niet speelt, Koster neemt daarover pas zaterdag een beslissing, blijft Colin positief. ,,Je moet niet bij de pakken neerzitten. Ik zal scherp blijven trainen. Fit blijven is op dit moment heel belangrijk. Als er dan iets gebeurt in het team, dan moet ik de kans pakken. Maar het is natuurlijk wel moeilijk om met de situatie om te gaan. Toch blijf ik lachen hoor. Ik ben een voetballer, dan weet je dat dit kan gebeuren en daar moet je dan ook naar handelen. Mijn tijd komt wel, want ik weet dat ik kan voetballen. Ik moet alleen even het geluk mee hebben. Ik wil me niet vergelijken met Ronaldinho, maar deze ster zit momenteel ook in een dip. Het kan iedereen gebeuren, dus.''

Adrie Koster etaleert zijn traptechniek tijdens de training. Adrie Koster etaleert zijn traptechniek tijdens de training.

Colin genoot in de korte winterstop wel van de trip naar Dubai. Hij is door zijn jaren in Engeland wel gewend aan korte winterstops maar het trainingskamp in Dubai was toch van een andere categorie dan hij gewend was. ,,Dit was wel lekker, ja. Het was lekker warm, we hebben vier leuke dagen gehad. Alleen de reis was minder, want ik heb het niet zo met vliegen. Dan zijn een vlucht van zes uur en zevenenhalf uur niet zo fijn. Daar was het echter prima. De velden waren natuurlijk anders dan hier, veel droger, zanderiger. Maar ik heb scherp getraind en we hebben als team twee lekkere potjes gespeeld. Zelf speelde ik negentig minuten tegen Stuttgart en daarin heb ik lekker in het centrum gespeeld. Ik kan wel tevreden zijn over mijn optreden."

Maar nu stond Ajax in de eigen ArenA om zich voor te bereiden op AZ. In het laatste gedeelte van de vrijdagtraing, het deel dat wel voor de pers toegankelijk was, was de selectie verdeeld in twee groepen. De aanvallend ingestelde spelers stonden links met trainer Koster af te ronden op Maarten Stekelenburg, terwijl de verdedigend ingestelde spelers Dennis Gentenaar het leven zuur maakten. Uit die oefening bleek dat de Ajacieden op scherp staan. De AZ-doelman zal gezien de inzet van deze vrijdag, veel te doen krijgen.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en AZ zal, net als op de andere velden in de Eredivisie en de Jupiler League, een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan Karel Jansen sr.. Jansen was onder meer de oprichter van de VVCS, de Vereniging van Contract Spelers en bondsridder van de KNVB.

Ajax - AZ op je pc bekijken?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>

Houd ook Ajax TV in gaten voor een voorbeschouwing op Ajax – AZ.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Ajax - AZ uitverkocht?
Klik hier voor de kaartverkoop voor onder meer de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht >>