Menu

Jury buigt zich over ontwerpen

Via www.ajax.nl werd de supporters gevraagd om voor het nieuwe seizoen de Ajax-seizoenkaart te ontwerpen. Velen van jullie hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten en gereageerd. Een jury boog zich vandaag over de ingezonden ontwerpen.

Henk, voorzitter van de OFA, en Björn vertegenwoordigen de supporters in de jury. Ruud Krol en Wesley Sneijder zijn namens de selectie vertegenwoordigd en ook twee medewerkers van Ajax die nauw bij het maken van de seizoenkaarten betrokken zijn, hebben een plaats in de jury. Na de training maandagmiddag kwam de jury bijeen in de bestuurskamer om de ingezonden ontwerpen kritisch te bekijken.

Het is niet eens zo makkelijk om een ontwerp te kiezen, want er zijn vele facetten waarmee de jury rekening moet houden. Zo zijn er bijvoorbeeld vier kaarten die gedrukt moeten worden, één voor de seizoenkaarthouders, één voor kinderseizoenkaart, één voor uitkaarthouders en één voor de dagpashouders. Voorgaande seizoenen zijn die kaarten telkens verschenen in een serie. ,,Mogen we daar niet van afwijken?", vroeg Ruud Krol zich af. Dan zou je vier winnaars kunnen kiezen. Volgens de medewerksters van Ajax zou dat mogelijk moeten zijn. Maar ja, misschien is een serie wel zo mooi....

Na enig heen en weer gediscussieer heeft de jury bijna haar keuze bepaald. Nu moet zij zich nog eens beraden over de ontwerpen die de kritische selectie van vandaag hebben doorstaan. Vervolgens moet de vormgever nog naar het gekozen ontwerp kijken. Wanneer de definitieve keuze gemaakt is, wordt het ontwerp én de winnaar zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.