Menu

Juventus doet sportieve plicht

Juventus heeft woensdagvond in Israƫl de sportieve plicht vervuld. De Italiaanse ploeg, al ruimschoots verzekerd van de eerste plaats in groep C van de UEFA Champions League, gaf aan Maccabi Tel-Aviv, de concurrent van Ajax, geen cadeautjes weg. De Turijnse ploeg stond wel een gelijkspel toe, 1-1. Met een overwinning was de Israƫlische club in plaats van Ajax naar het UEFA-bekertoernooi gegaan.

Juventus leek het laatste groepsduel serieus te nemen. Trainer Capello benadrukte in de aanloop naar de wedstrijd dat zijn ploeg heel graag de maximale score van zes overwinningen wilde behalen. Die ambities kwamen in de Italiaanse opstelling niet naar voren.

Slechts drie basisspelers van de laatste competitiewedstrijd tegen Lazio (2-1) waren van de partij. Gangmaker Nedved was na een griepaanval wel weer beschikbaar. Ex-Ajacied Ibrahimovic begon op de bank.

Maccabi Tel-Aviv kwam na een half uur op voorsprong. De Franse arbiter Sars zag een strafschop in een duel tussen verdediger Zebina en aanvaller Mbamba, oud-speler van Vitesse. Dego scoorde van elf meter, 1-0. Del Piero maakte gelijk in de 71ste minuut, uit een vrije trap van Zambrotta, 1-1. De Italiaanse doelman Chimenti voorkwam in de slotfase een nederlaag voor Juve en een uitschakeling voor Ajax op het Europese toneel.

Bron: ANP