Menu
‘Juventus haalt het beste in je boven’

‘Juventus haalt het beste in je boven’

Donderdag wacht Ajax het eerste duel in de zestiende finales van de Europa League. In een volle Amsterdam ArenA is Juventus de tegenstander. Een ‘topaffiche’, vinden zowel trainer Martin Jol als Demy de Zeeuw. Na afloop van de training blikten ze allebei vooruit op het treffen met Juventus.

Marko Pantelic was woensdagochtend een opvallende afwezige op het trainingsveld van Ajax. De Serviër kampt met buikgriep en vormt daardoor een vraagteken voor het Europa League-duel met Juventus. ,,Vanochtend had hij nog 39 graden koorts. We doen er alles aan om hem op tijd fit te krijgen”, zei Jol daar aan het begin van de middag tijdens de persconferentie over. Gabri (nek), Lindgren (hamstring) en de langdurig uitgeschakelde Atouba (knie) zijn er donderdag in ieder geval niet bij.

Het duel met Juventus leeft bij Ajax. Demy de Zeeuw, die ook met AZ de nodige Europese duels op zijn naam heeft staan, kijkt uit naar het bezoek van de Italianen. ,,Ik heb ook wel andere grote wedstrijden gespeeld, maar dat is toch wat anders dan met Ajax tegen Juventus in een volle ArenA. Dan krijg je toch een beetje een Champions League-sfeertje, zo heb ik van enkele medespelers begrepen. Juventus is een grote club. Tegen Timisoara hoefde je bijvoorbeeld niet een maand van tevoren al kaarten te bestellen, tegen Juventus moest dat wel. Dat geeft het al aan.”

De Zeeuw: 'We spelen thuis, dus we kunnen ons vertrouwde spel met veel druk naar voren spelen' De Zeeuw: 'We spelen thuis, dus we kunnen ons vertrouwde spel met veel druk naar voren spelen'

Op de vraag hoe Martin Jol Juventus zou typeren, antwoordde hij: ,,Als een Oude Dame”, met een knipoog naar de beroemde bijnaam van de zwart-witte formatie uit Turijn. ,,Ze hebben veel geroutineerde spelers, waarvan een groot deel voor het nationale team van Italië speelt. En ze hebben Buffon, de beste keeper van de wereld.”

De huidige nummer zes uit de Serie A staat momenteel een punt verwijderd van een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League. Jol: ,,En toch zijn ze niet tevreden. Ze willen weer een rol van betekenis gaan spelen.”

De ontmoeting met Juventus geeft Ajax volgens De Zeeuw een goede gelegenheid om te laten zien waar de ploeg op dit moment staat. ,,We spelen thuis, dus we kunnen ons vertrouwde spel met veel druk naar voren spelen. Dat is onze kracht. Bovendien zijn Italiaanse tegenstanders dat meestal niet gewend. We mogen laten zien dat we de afgelopen tijd stappen hebben gemaakt. Deze wedstrijd geeft ons de kans om te zien hoe ver we daarmee zijn. Een tegenstander als Juventus haalt het beste in je naar boven.”

Jol sprak de wens uit om thuis tegen Juventus een goed resultaat neer te zetten. ,,Wat een goed resultaat is? 3-0 is ‘heel goed’ en 1-0 lijkt goed, omdat we volgende week ook nog uit tegen ze moeten spelen.” En dan, met een veelbetekende lach: ,,Ik zou blij zijn als we morgen een paar goals maken.”

Ajax - Juventus begint donderdag om 19.00 uur in de Amsterdam ArenA.

Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Een mooi contrast: Enoh in winters tenue en Lodeiro in korte broek. Een mooi contrast: Enoh in winters tenue en Lodeiro in korte broek.
Suarez in actie tijdens de ochtendtraining. Suarez in actie tijdens de ochtendtraining.
Suk aan de bal, onder toeziend oog van Jol. Suk aan de bal, onder toeziend oog van Jol.
Jol in een onderonsje met Alderweireld. Jol in een onderonsje met Alderweireld.
Naast Nederlandse pers, waren ook Italiaanse journalisten met vragen voor Jol. Naast Nederlandse pers, waren ook Italiaanse journalisten met vragen voor Jol.