Menu

Juventus maakt geen fout

Juventus heeft, in de groep van Ajax, ook zijn tweede wedstrijd van dit seizoen in de UEFA Champions League gewonnen. In de komende olympische stad Turijn versloeg de Oude Dame Maccabi Tel-Aviv. Het verschil was niet groot: 1-0.

Halverwege leidde 'Juve' al. Na ruim een halfuur kopte Camoranesi raak na een hoekschop van de voormalige Tsjechische international Pavel Nedved. De voorsprong was verdiend. De thuisclub, hoewel niet imponerend, kreeg tegen de defensief ingestelde Israeliërs de betere kansen.

Coach Capello had evenals bij de winstpartij in het eerste duel met Ajax (1-0) Zlatan Ibrahimovic opgesteld. De voormalige aanvalsleider van de Nederlands kampioen uit Amsterdam was dit keer gekoppeld aan de Fransman Trezeguet. De Zweed kreeg de voorkeur boven Del Piero.

Geheel zonder zorgen was Juventus niet aan de wedstrijd begonnen. Door het ontbreken van Montero, Ferrara en Cannavaro had de formatie vooral achterin nogal wat handicaps. Bovendien was Capello bang voor onderschatting tegen Maccabi, een debutant op het hoogste internationale niveau. Gezien de gemakzucht waarmee de Italiaanse koploper speelde, bleek die vrees niet geheel ongegrond.

Capello durfde het ook niet aan Nedved na een helft in de kleedkamer achter te laten, hoewel de middenvelder na 45 minuten per brancard het veld verliet. De matchwinner van de confrontatie met Ajax kreeg een trap tegen de knie en werd bloedend weggedragen.

Met het gewricht stevig ingepakt begon Nedved, sinds hij tijdens het EK van Portugal uitviel nog nauwelijks fit geweest, toch aan de tweede helft.

Maccabi's coach Klinger had aangekondigd dat zijn spelers zich niet als toeristen zouden gedragen. In het tweede deel kreeg het elftal inderdaad enkele mogelijkheden, maar die werden bekwaam door Buffon in het doel van Juve ongedaan gemaakt. Bij Maccabi viel de van Vitesse gekomen Mbamba een kwartier voor tijd nog in.