Menu

Juventus stopt opmars Messina

Juventus heeft in de zesde speelronde van de Serie A de opmars van Messina gestuit. De ploeg van oud-Ajacied Ibrahimovic boekte op eigen veld een 2-1-overwinning op de promovendus. Het betekende de eerste nederlaag voor Messina.

Messina, dat afgelopen seizoen vierde eindigde in de Serie B, won eerder dit voetbaljaar al van de topploegen AC Milan en AS Roma. In Turijn kon de nieuwkomer echter niet voor een verrassing zorgen. Zalayeta opende in de 26e minuut de score voor 'Juve', dat bij de Champions League in de groep van Ajax speelt.
Na rust verdubbelde de Tsjechische ex-international Nedved de marge: 2-0. Twintig minuten voor tijd bracht Messina-speler Zampagna de spanning terug in het duel toen hij Juventus-doelman Buffon verschalkte: 2-1. Ondanks verwoede pogingen van Messina kwam de zege van Juventus niet meer in gevaar.

AS Roma boekte een nuttige zege op hekkensluiter Livorno. De Romeinse ploeg dankte de overwinning aan Totti en Montella die beiden eenmaal scoorden. Het was pas de tweede zege van AS Roma dit seizoen. De ploeg staat nu in de middenmoot.

Bron: ANP