Menu

Juventus verzuimt leiding te nemen

Juventus heeft zaterdag de kans gemist de koploper in de Serie A in te halen. De ploeg uit Turijn stond met nog een kwartier te voetballen tegen Atalanta Bergamo met 1-0 voor maar incasseerde in de slotfase twee tegendoelpunten. AS Roma vergrootte zondag de kloof tot zes punten door bij PSV's UEFA-bekeropponent Parma met 2-1 te winnen.

Juventus, met Van der Sar en Davids in de basis, kwam in de 73e minuut fortuinlijk op voorsprong via een eigen doelpunt van Paganin, die een schot van Zidane achter zijn eigen doelman kopte.

Het geluk was van korte duur: invaller Lorenzi bracht de thuisclub twee minuten later op gelijke hoogte. Negen minuten voor tijd was Ventola verantwoordelijk voor de winnende goal. Het was de eerste nederlaag voor Juventus sinds twaalf wedstrijden. Atalanta Bergamo verkleinde door de zege de achterstand op nummer drie Lazio Roma tot een punt.

Batistuta bewees eens te meer een superaankoop te zijn. De Argentijnse spits maakte in het laatste kwartier beide doelpunten bij Parma. PSV's tegenstander stond vanaf de 35e minuut met 1-0 voor dank zij Di Vaio. Parma zakte door de nederlaag naar de elfde plaats op de ranglijst van de Serie A.

Titelverdediger Lazio nestelde zich naast Juventus op de tweede positie. Batistuta's landgenoot Crespo scoorde tweemaal bij de zwaar bevochten zege op Lecce. AC Milan nestelde zich door 1-0 winst op Reggina op de vijfde plaats, die aan het eind van het seizoen recht geeft op Europees voetbal. Leonardo maakte het doelpunt. Stadgenoot Inter haalde uit bij Bologne. Het werd 0-3 door Vieri, Di Biagio en Jugovic.

Perugia versloeg Verona met 1-0 door een doelpunt Materazzi en steeg naar de zesde plaats op de ranglijst. Napoli won verrassend met 1-0 van Fiorentina.

Bron: ANP