Menu
Kaagman: ‘Langgekoesterde droom laten uitkomen’

Kaagman: ‘Langgekoesterde droom laten uitkomen’

Inessa Kaagman en de Ajax Vrouwen, het is al lange tijd een vertrouwde combinatie. De 21-jarige speelster was vorig seizoen goed voor belangrijke doelpunten en balans op het Amsterdamse middenveld. Een bekroning voor haar goede spel en dat van haar teamgenoten volgde in de vorm van de dubbel. De doelstelling voor het nieuwe seizoen is duidelijk: het hoofdtoernooi van de Champions League halen.

Sinds 17 juli zijn de Ajax Vrouwen weer te vinden op het kunstgras op de Toekomst. Daar stoomt trainer Benno Nihom zijn team klaar voor het kwalificatietoernooi van de UEFA Champions League.
,,Het is heerlijk dat we zo lekker fanatiek begonnen zijn. De trainingen zijn best pittig, met name op conditioneel gebied worden we goed aangepakt. Toch zie je al dat we progressie boeken.”

,,De echte Amsterdamse mentaliteit is ook bij de nieuwe speelsters écht aanwezig."

Kaagman, zelf maakster van de 2-0 in het met 6-0 gewonnen oefenduel met Ter Leede, verschijnt steeds vaker in het strafschopgebied van de tegenstander. ,,Normaal ben ik van de dieptepassjes en de assists, maar een doelpunt maken geeft toch wel een speciaal gevoel. Ik wil qua scorend vermogen nog steeds stappen blijven maken, ook wil ik graag wat meer rust in mijn spel inpassen. Soms zie ik de oplossing wel, maar ben ik nog te gehaast in mijn spel.”

Naast haar voetballende ontwikkeling richt Kaagman zich ook op haar carrière naast het voetbal.
Ze studeert geneeskunde aan het VUmc, School of Medical Science. ,,Ik heb een topsportregeling en als ik het vak neurologie voldoende weet af te ronden heb ik mijn bachelor binnen.”

De combinatie sport en school gaat de geboren Hoornse goed af. ,,Ik weet eigenlijk niet beter. Aankomend jaar heb ik het wat rustiger, misschien dat ik er dan pas echt achter kom dat het allemaal best intensief en zwaar was.”

Amsterdamse mentaliteit
Zoals elke zomer vonden er de nodige mutaties plaats bij de regerend landskampioen. Tegenover het stoppen van speelsters als Daphne Koster, Marlous Pieëte en Anouk Hoogendijk stond de komst van vele nieuwe speelsters. Volgens Kaagman is de juiste chemie in de groep al wel zichtbaar.

,,De echte Amsterdamse mentaliteit is ook bij de nieuwe speelsters écht aanwezig. We zetten de goede teamgeest van vorig seizoen dit jaar weer door. Zaterdag zijn we bijvoorbeeld gezellig gaan lunchen in de stad met teamgenoten.”

De Champions League komt steeds dichterbij, vandaag een nieuwe training 👉 morgen laatste oefenwedstrijd. #AjaxVrouwen pic.twitter.com/gLZ3py4of9

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 15 augustus 2017

Tijd om haar nieuwe teamgenoten nog beter te leren kennen, krijgt Kaagman voldoende tijdens de 10-daagse trip die voor de deur staat. ,,Ik wist echt totaal niet wat we konden verwachten toen we te horen kregen dat we naar Estland gingen voor de Champions League", erkent Kaagman.

,,Kort daarna heb ik gelukkig al wel goede verhalen gehoord over het land, het is natuurlijk ook een stukje teambuilding voor ons. Een tweeluik spelen tegen een spraakmakende club in de volgende ronde zou geweldig zijn. Het is een langgekoesterde droom om hier in Amsterdam Champions League te spelen. We gaan er echt alles aan doen om winnend uit de strijd te komen in Estland."

'Appeltje te schillen'
De Ajax Vrouwen kruizen in Estland de degens met drie andere clubs. Standard Luik, FK Rīgas Futbola Skola en organisator Pärnu Jalgpalliklubi. ,,Standard Luik is voor ons een bekende naam, volgens mij hebben we nog nooit van ze gewonnen in de BeNeLiga. Met hen hebben we dus nog wel een appeltje te schillen. Van de andere twee teams weet ik alleen dat ze al vele jaren op rij nationaal kampioen zijn geworden. We moeten er gewoon staan, en ik geloof ook dat we dat zullen doen", besluit de ambitieuze speelster.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto's: Louis van de Vuurst & Gerard van Hees