Menu

Kaapse Ajacieden online

Hoe gaat het met ''Sheppie'' ''Lesilo'' en ''Day by Day''? Steeds beter, volgens de onlangs geopende website van Ajax Cape Town. Na drie winstpartijen op rij bevindt de ploeg van Leo van Veen zich in de middenmoot van Premier Soccer League (PSL). Op het internet zijn ze de tweede voetbalclub van Zuid-Afrika: alleen de Kaizer Chiefs waren de Kaapse Ajacieden voor.

Dillon "Sheppie" Sheppard was al eens in Amsterdam op stage, maar heeft volgens zijn paspoortje op de site zijn doel verlegd. Hij wil overleven in de PSL. David ''Lesilo'' Modise en David ''Day by Day'' Kannemeyer hebben de lat iets hoger liggen. Modise wil dit seizoen kampioen worden, terwijl Kannemayer voor Bafana Bafana -de bijnaam van het nationale team van Zuid-Afrika- wil uitkomen.

Op ajaxct.com vind je een verslag van de laatst gespeelde wedstrijd, nieuws uit Kaapstad en Amsterdam, uitgebreide artikelen over het ontstaan van de fusieclub en een peiling: moet Ajax Cape Town een nieuwe spits aantrekken? De chatsessie gaat vooral nog over de buitenlands voetbal. De Engelse competitie is favoriet gespreksonderwerp: ''I feel sorry for Leeds''.

Alleen die irritant aanhoudende vraag of je toch alsjeblieft de shockwave plug-in wilt downloaden, kan de onnodige vertraging opleveren. De website is namelijk ook "baaie goed" zonder dit extraatje.