Menu

Kaartverkoop Europese uitwedstrijden

Ajax heeft de kaartverkoop voor Europese uitwedstrijden onder de loep genomen. Bij sommige wedstrijden is de vraag groter dan het aanbod en Ajax vindt het belangrijk, net zoals bij uitwedstrijden in de Holland Casino Eredivisie, ook bij deze wedstrijden een voorrangsregeling te organiseren.

In de ogen van Ajax heeft een supporter die veelvuldig Europese uitwedstrijden bezoekt bij schaarste meer recht op een kaartje dan een supporter die sporadisch een Europese uitwedstrijd bezoekt. Wij maken hierbij geen onderscheid tussen seizoenkaarthouders, leden van de Supportersvereniging of Club Cardhouders.

Deze voorrangsregeling is tot in detail uitgewerkt. Dit seizoen zal de voorrangsregeling als een pilot gaan draaien. Alle Seizoen-, Club Cardhouders en leden van de Supportersvereniging die afgelopen seizoen één of meerdere Europese uitwedstrijden hebben bezocht krijgen hierover schriftelijk bericht van Ajax Supporterszaken.

Voor de Europese uitkaart onderscheidt Ajax twee groepen:
- Europese voorrang uitkaarthouders (vier of meer UEFA Champions League uitwedstrijden in het seizoen 2002-2003 bezocht);
- Europese uitkaarthouders (één t/m drie UEFA Champions League uitwedstrijden in het seizoen 2002-2003 bezocht).


Wat verandert er door de Europese uitkaart?
1. Supporters met een Europese (voorrang) uitkaart krijgen voorrang bij het kopen van kaarten voor Europese uitwedstrijden;
2. Supporters met een Europese (voorrang) uitkaart kunnen hun kaarten kopen bij Ticketbox. Zij hoeven niet meer naar de Ajax Supportersbalie in de Amsterdam ArenA.

Verkoopprocedure
De volgorde voor de kaartverkoop van een Europese uitwedstrijd ziet er als volgt uit:

1. Europese voorrang uitkaarthouders (via Ticketbox)
2. Europese uitkaarthouders (via Ticketbox)
3. Voorrang uitkaarthouders (via Ticketbox)
4. Uitkaarthouders (via Ticketbox)
5. Seizoenkaarthouders (via Supportersbalie)
6. Leden Supportersvereniging (via Supportersbalie)
7. Club Cardhouders (via Supportersbalie)


Voor verkoopinformatie kunt u kijken op teletekst (NOS 812 en AT5 510) en deze Ajax-website. Voor een Ticketboxverkooppunt bij u in de buurt belt u: 0900 – 93 93.

Toekomst
Als deze Europese voorrangsregeling een succes blijkt zal volgend jaar de Europese uitkaart officieel ingevoerd worden. Supporters kunnen zich niet aanmelden voor een Europese uitkaart. Men krijgt een Europese uitkaart toegewezen op basis van het aantal bezochte Europese uitwedstrijden, ongeacht of deze wedstrijden op eigen gelegenheid of met Ajax Travel zijn bezocht. Jaarlijks stelt Ajax vast welke Europese wedstrijden bepalend zijn.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ajax Supporterszaken via telefoonnummer 020 – 3 111 444.