Menu
Kaftanzoglio Stadion is wennen voor Ajax O19 

Kaftanzoglio Stadion is wennen voor Ajax O19 

Terwijl de zon langzaam onderging werkte Ajax O19 dinsdagmiddag de laatste training af op weg naar het belangrijke UEFA Youth League-duel met PAOK. In het Kaftanzoglio Stadion verliep de training zoals hoofdcoach Aron Winter dat graag ziet: een competitieve oefensessie waarbij de gehele selectie na anderhalf uur trainingsarbeid okselfris kan uitkijken naar de Europese kraker van woensdag.

Glijdende Ajacieden
Geen alledaags trainingsveld, maar het Kaftanzoglio Stadion (capaciteit 27,770) was het decor van de oefensessie. Voor de Ajacieden een kans om te wennen aan de grasmat waar zij ook woensdag zullen aantreden tegen de Griekse opponent. ,,Ik zie in tien minuten tijd al drie spelers uitglijden. Zorg morgen voor goed schoeisel en beweeg op een goede manier’’, gaf assistent-coach Frank Peereboom daags voor de wedstrijd mee aan de spelers. 

‘Ons team heeft gewonnen’ 
Aan het einde werd de selectie in twee teams opgedeeld: welk team als eerste tien keer wist te scoren bij keepers Jeffrey de Lange en Nick Plomper won. Uiteindelijk trok team groen aan het langste eind door een beslissende treffer van Deyovaisio Zeefuik. Team bruin kon dit moeilijk verkroppen, kreeg een revanche, en ook zij wonnen. Carel Eiting (team groen) schepte achteraf duidelijkheid: ,,Team groen heeft gewonnen, dat is duidelijk.’’

Ajax vs PAOK
Terugblikkend op de eerdere Europese duels van beide ploegen zijn er weinig overeenkomsten te ontdekken. De Ajacieden lieten er in het tweeluik met het IJslandse Breidablik geen gras over groeien: 0-7. Bij PAOK ging het een stuk moeizamer. Zij hadden tegen het Hongaarse Puskas Akedémia FC aan een doelpuntloos gelijkspel en een uitdoelpunt (1-1) genoeg om door te bekeren in het Europese jeugdtoernooi. 

Woensdagmiddag om 14:00 uur (NL tijd) begint de strijd tussen de O19-elftallen van Ajax en PAOK. Voor de Amsterdammers is de taak kraakhelder: scoor minstens een uitdoelpunt. De Grieken weten namelijk als geen ander hoe belangrijk dat kan zijn in de return over drie weken.

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees