Menu

Kales stapt op als directeur van Ajax

Frank Kales heeft besloten met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen als algemeen directeur van Ajax. Dit vanwege een belangrijk verschil van inzicht over het te voeren beleid. Ajax en Kales benadrukken dat dit verschil van inzicht in goed overleg is besproken. De taken van Kales zullen voorlopig intern worden waargenomen. Frank Kales trad op 1 februari 1999 toe de directie van Ajax. De toen 56-jarige Haarlemmer volgde Maarten Oldenhof op, die na een dienstverband van 7,5 jaar vertrok naar de RAI Groep. Ajax en Kales hebben afgesproken dat zij zich onthouden van verder commentaar.

Kales, geboren te Haarlem op 18 april 1942, werkte hiervoor bij IBM, waar hij de functie bekleedde van Global Services afdeling Education & training. Hij trad in 1965 bij het computerbedrijf in dienst, waarvan hij de laatste dertien jaar op directieniveau verschillende functies bekleedde in de Verenigde Staten, Frankrijk en België.

In zijn actieve basketbalcarrière was Kales aanvoerder van de legendarische Levi's Flamingo's en van het nationale team. Hij speelde ruim honderd interlands. Kales won met Flamingo's vier landstitels en vijf nationale bekers. Ook was hij drie jaar betrokken als coach bij het vaderlandse basketbal en was hij bestuurslid van de topsportliga binnen de Nederlandse basketbal bond.