Menu
Kampioen A1 toont veerkracht bij Twente

Kampioen A1 toont veerkracht bij Twente

Voor de laatste keer deze succesvolle competitie toog Ajax A1 zaterdag het land in voor een uitwedstrijd. Uitgerekend De Grolsch Veste, de thuishaven van de nog enige tegenstrever van Ajax 1 dit seizoen FC Twente, was het podium van de ploeg van trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp, die drie weken geleden het kampioenschap al vierde. De A1 speelde met 3-3 gelijk.

Vier duels voor het einde van de competitie werd Ajax A1 al kampioen. Maar de ploeg bleef ook na die glorieuze middag tegen PSV ambitieus. ,,Onze doelstelling was om uit de laatste drie duels negen punten te halen", vertelde trainer Fred Grim. ,,Thuis tegen NAC pakten we drie punten en vandaag tegen Twente moesten de volgende drie punten worden gehaald."

En Ajax A1 startte redelijk in de benauwde Grolsch Veste, het stadion van FC Twente waar flink wat publiek naartoe was gekomen. Nadat Ruben Ligeon in de 26ste minuut door was gekomen over rechts en zijn schot gekeerd zag door de keeper was spits Tom Boere attent om de terugkomende bal binnen te tikken. ,,Een goede spitsengoal", complimenteerde Grim zijn aanvaller.

Ouasim Bouy, hier op archiefbeeld, was belangrijk voor Ajax A1. Ouasim Bouy, hier op archiefbeeld, was belangrijk voor Ajax A1.

Die minimale voorsprong werd meegenomen naar de kleedkamer en het voornemen was om de tweede helft de voorsprong uit te bouwen. ,,Maar Twente was feller, zat meer in de wedstrijd dan wij", zag Grim. En in de 64ste minuut was de voorsprong verdampt, 2-1 voor Twente. ,,Toen hebben we Ricardo Kip gebracht voor Youssef Fennich en zijn we één-op-één gaan spelen. Iedereen was vanaf dat moment verantwoordelijk voor zijn eigen man en dat betekent onder andere dat je meedogenloos moet zijn."

Hoewel Ajax A1 op de gelijkmaker joeg, kwam Twente op 3-1 toen een afgeslagen bal van grote afstand in de kruising werd geschoten. ,,Dat was een domper, maar zoals het hele seizoen, hebben ze de schouders eronder gezet, werden scherper in de duels en dwongen ze kansen af." Die speelwijze werd beloond met doelpunten. Ouasim Bouy schoot in de 82ste minuut de aansluitingstreffer van afstand binnen en vier minuten voor tijd rondde hij een actie van Lesley de Sa doeltreffend af, 3-3. Ajax A1, waarbij eerstejaars B-junior Joey Papamelodias zijn debuut maakte als invaller, had zelfs nog met drie punten uit het stadion kunnen weggaan, als Ricardo Kip iets meer geluk had gehad met zijn bekeken lob. ,,Ze hebben gevochten als leeuwen. Na de 2-1 hebben ze het goed opgepakt en ook al kregen ze een extra klap door die 3-1, ze hebben toch geprobeerd met een zo goed mogelijk resultaat af te sluiten. Het voornemen blijft dat we een zo groot mogelijk gat willen slaan ten opzichte van de nummer 2."

Vrijdag 13 mei speelt Ajax A1 het laatste duel van het seizoen. Om 18:00 uur trapt de kampioen af voor de laatste thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Opstelling Ajax A1 : Warner Hahn; Ruben Ligeon (84. Joey Papamelodias), Fabian Sporkslede, Stefano Denswill, Mitchell Dijks; Youssef Fennich (65. Ricardo Kip), Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Jody Lukoki, Tom Boere, Lesley de Sa.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst