Menu

Kampioen Ajax A1 klopt ook Heerenveen

Ajax A1 heeft nadat het team afgelopen dinsdag al kampioen werd, ook het thuisduel tegen sc Heerenveen gewonnen. Na een aantrekkelijke wedstrijd stond er een 4-1 eindstand op het bord.

Het toegestroomde publiek zag de kampioensformatie met een afscheidnemende Richard van Nieuwkoop in het doel een prima duel afwerken. Op de eerste tien minuten na, waarin sc Heerenveen de betere ploeg was en een 0-1 voorsprong nam, dicteerde Ajax het duel. Snel na de openingsgoal van de gasten trok Sergio Zijler de stand gelijk. Hij rondde een aanval die via Javier Martina aan de linkerkant was opgezet met zijn linkerbeen goed af. Na een kwartier was de eerder opgelopen achterstand helemaal van het bord verdwenen. Rydell Poepon scoorde schitterend na een even fraaie steekbal van Chakib Tayeb, 2-1.

In de tweede helft was Ajax heer en meester. Heerenveen kwam er niet meer aan te pas. Het was louter aan hun doelman te danken dat Ajax er pas in de zeventigste minuut in slaagde verder afstand te nemen. Toen scoorde Jordy Brouwer de 3-1. Javier Martina bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd op 4-1.

Volgende week zaterdag resteert het laatste duel tegen FC Utrecht. De A1 heeft zich ten doel gesteld zestig punten te halen en zal er dan nog alles aan doen om dat te bereiken.

Opstelling Ajax A1: Richard van Nieuwkoop; Mitchel Burgzorg (Jordy Brouwer), Donovan Slijngard, Jan Vertonghen, Marijn Sterk (Ivo de Heus); Vurnon Anita (John Goossens), Chakib Tayeb (Mitchell Donald), Murat Yildirim; Sergio Zijler, Rydell Poepon (Dionitio Liesdek), Javier Martina