Menu
Kampioen Ajax A1 toont vormbehoud

Kampioen Ajax A1 toont vormbehoud

Ajax A1 heeft donderdagavond vormbehoud getoond. Op sportcomplex de Toekomst won de kampioen met 2-1 van NAC Breda A1. Tom Boere (strafschop) en Davy Klaassen zorgden na rust voor de doelpunten.

Vijf dagen na het behalen van de landstitel voor A-junioren voegde de A1 op een heerlijke avond opnieuw drie punten aan het totaal in het kampioensjaar toe. Na een doelpuntloze eerste helft zette spits Tom Boere (foto) de A1 aan het begin van de tweede helft op voorsprong. De aanvalsleider van de A1 scoorde uit een strafschop. Na een uur spelen verdubbelde Davy Klaassen de score. Daarmee beloonde de blonde nummer 10 zijn rentree in de basis met een treffer. Een enkelblessure hield Klaassen ruim twee maanden aan de kant. Drie minuten voor tijd kon NAC nog iets terug doen in de score, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon (46. Sven van Nieuwpoort), Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Xandro Schenk, Ricardo Kip (39. Youssef Fennich), Davy Klaassen (65. Donny van der Wal), Ouasim Bouy, Jody Lukoki, Tom Boere, Lesley de Sa (57. Terrel Ondaan).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst