Menu
Kampioen Ajax F1 wil nu de dubbel

Kampioen Ajax F1 wil nu de dubbel

Ajax F1 is zaterdag kampioen geworden. Het jongste jeugdteam van Ajax won op sportcomplex de Toekomst met 6-0 van Diemen E5. Op 15 mei staat Ajax F1 in de bekerfinale. Het team van trainer Dennis de Haan is daarmee nog in de race voor de dubbel.

De grootste winst is misschien wel het feit dat alle spelers van Ajax F1 ook volgend seizoen in de jeugdopleiding van Ajax spelen. ,,Zowel als team, maar zeker ook individueel hebben de spelers zich dit seizoen enorm ontwikkeld”, zei trainer Dennis de Haan zaterdagochtend na het behalen van het voorjaarskampioenschap. ,,Voor alle spelers was dit hun eerste jaar bij Ajax. Zeker in het begin ben je dan bezig met regels en discipline. De overgang van hun amateurclub naar de jeugdopleiding van Ajax is uiteraard groot. Ze hebben het geweldig opgepakt en zich gedurende het seizoen prima ontwikkeld. Het is fantastisch dat er niemand afvalt.”

Na het kampioenschap in de najaarscompetitie bleek Ajax F1 ook de sterkste in de voorjaarscompetitie, bestaande uit alle najaarskampioenen. Zonder ook maar een punt te verspelen konden de jonge Ajacieden zaterdagochtend met een trots gevoel de bloemen in ontvangst nemen.

Ajax F1 werd kampioen zonder ook maar één punt te verspelen. Ajax F1 werd kampioen zonder ook maar één punt te verspelen.

Met het behalen van de titel zit de jacht op eremetaal er dit seizoen nog lang niet op. Over twee weken - op zaterdag 15 mei - speelt de F1 de bekerfinale tegen de winnaar van de halve finale Zeeburgia – Volendam. Op het terrein van Legmeervogels in Uithoorn kan het team van De Haan en elftalleider Joop Leeuwendaal de dubbel binnenslepen. ,,En daarnaast spelen we ook nog internationale toernooien”, vervolgt De Haan. ,,Goed bezette toernooien met BVO’s uit Engeland, België en Duitsland.”

Twee weken geleden won de F1 een toernooi op Texel. Ook daar waren Duitse (Borussia Dortmund en Schalke) en Belgische (Genk) deelnemers van de partij. Ajax won het toernooi door in de finale de leeftijdsgenoten van Feyenoord te verslaan. ,,Het is voor de jongens spannend om zo’n toernooi te spelen. Ze zijn van huis, slapen in een mooi hotel en spelen tegen gerenommeerde tegenstanders. Dat soort ervaringen draagt ook bij in hun ontwikkeling. Het spelen van dergelijke toernooien is heel belangrijk.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax F1 op de foto met hun aanhang, waaronder uiteraard trotse familieleden. Ajax F1 op de foto met hun aanhang, waaronder uiteraard trotse familieleden.