Menu
Kampioen Ajax gehuldigd bij AEGON

Kampioen Ajax gehuldigd bij AEGON

Ajax is maandagmiddag feestelijk gehuldigd op het hoofdkantoor van hoofdsponsor AEGON in Den Haag. De gehele staf en selectie waren in de hofstad aanwezig om de schaal aan de medewerkers van AEGON te tonen. De dertigste landstitel voor Ajax betekent ook het eerste kampioenschap met AEGON als hoofdsponsor.

Tegen 14:30 uur klinkt door het gehele gebouw van AEGON de oproep om naar de centrale hal te komen. Er staat namelijk een unieke gebeurtenis te wachten. Een huldiging van landskampioen Ajax in Den Haag. Vergaderingen worden abrupt afgebroken en iedereen legt het werk even stil op deze feestelijke dag. De trotse hoofdsponsor heeft alles uit de kast getrokken om de Ajacieden een passend eerbetoon te geven. Als de hal eenmaal is volgelopen roept Wim Bohnenn - zondagavond nog speaker op het Museumplein - de medewerkers op tot enthousiasme: ‘AEGON laat je horen!’

Daags na de onvergetelijke huldiging op het Museumplein gaat ook op het AEGON-plein in Den Haag de gehavende schaal omhoog. Doordat hij zondag op weg naar het Museumplein uit de handen van Maarten Stekelenburg viel en onder de bus terecht kwam, is de deuk aan de rand duidelijk zichtbaar. Het mag de pret niet drukken. Sterker nog: het zorgt ook op de thuisbasis van Ajax’ hoofdsponsor voor veel lol.

Frank de Boer in een geamuseerd gesprek met Jan Driessen, directeur communicatie van AEGON. Frank de Boer in een geamuseerd gesprek met Jan Driessen, directeur communicatie van AEGON.

Marco Keim, voorzitter directie Nederland van AEGON, is trots en gelukkig met het kampioenschap van Ajax. ,,Dit is een heel bijzonder moment. De hele kampioensselectie hier bij ons op kantoor. Den Haag is natuurlijk niet echt een Ajax-stad. We hebben hier veel medewerkers uit Rotterdam, maar het enthousiasme is er gelukkig niet minder om”, zegt Keim, die zelf ook een fervent Ajax-supporter is. ,,Dit was voor ons als hoofdsponsor eigenlijk het perfecte seizoen. Spanning tot de laatste minuut van de competitie en daardoor ook veel aandacht.” En dan met een knipoog: ,,En jullie hebben ADO zes punten cadeau gegeven.”

Na de woorden van AEGON neemt Frank de Boer namens Ajax het woord. ,,We willen AEGON enorm bedanken. Niet alleen voor het vele geld, maar zeker ook voor alle andere dingen die ze als hoofdsponsor voor Ajax doen. Ze helpen ons en denken met ons mee zodat we weer terug aan de top kunnen komen. De schaal is daarom zeker ook voor een deel van AEGON.” Als de zaal massaal het ‘lang zal hij leven’ inzit voor de zondag 41 jaar geworden trainer, pakt De Boer de microfoon. ,,Ik was 15 mei jarig, maar vandaag - 16 mei - hebben we ook een jarige in ons midden: Dario Cvitanich.” En dus krijgt ook de Argentijn een feestelijk eerbetoon in Den Haag.

Daarna is het tijd voor foto’s en handtekeningen. Alle medewerkers van AEGON krijgen de kans om op de foto te gaan met De Boer en de schaal. Verderop in het hoofdkantoor hebben de spelers inmiddels hun plek gevonden. Met plezier zetten ze hun handtekeningen op de vele kartonnen kampioensschalen. En ook daar mag een foto uiteraard niet ontbreken. De unieke middag in Den Haag wordt met een groot applaus besloten. Wat Ajax en AEGON betreft was het bezoek van de selectie zeker niet de laatste keer. Keim: ,,Hopelijk zien we elkaar hier nog vaak terug.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: AEGON/ Ben Verbeek

'Gaat het weer een beetje André?'

De drie sterren zijn ook in het hoofdkantoor van AEGON duidelijk zichtbaar. De drie sterren zijn ook in het hoofdkantoor van AEGON duidelijk zichtbaar.
Op de foto met Frank de Boer en de schaal! Op de foto met Frank de Boer en de schaal!
Op de foto met kampioen Gregory van der Wiel. Op de foto met kampioen Gregory van der Wiel.
Marco Keim, voorzitter directie Nederland van AEGON, schudt assistent-coach Danny Blind de hand. Marco Keim, voorzitter directie Nederland van AEGON, schudt assistent-coach Danny Blind de hand.
Felicitaties voor de kersverse kampioen Toby Alderweireld. Felicitaties voor de kersverse kampioen Toby Alderweireld.
Aanvoerder Jan Vertonghen in gesprek met Edgar Koning, financieel directeur Nederland van AEGON. Aanvoerder Jan Vertonghen in gesprek met Edgar Koning, financieel directeur Nederland van AEGON.
Samen met de medewerkers van AEGON kijken de Ajacieden de kampioenswedstrijd terug op groot scherm. Samen met de medewerkers van AEGON kijken de Ajacieden de kampioenswedstrijd terug op groot scherm.
Ook de jongste fans mochten een vraag stellen aan de kampioenen. Ook de jongste fans mochten een vraag stellen aan de kampioenen.
Wim Bohnenn (zondag nog speaker op het Museumplein) in gesprek met Maarten Stekelenburg. Wim Bohnenn (zondag nog speaker op het Museumplein) in gesprek met Maarten Stekelenburg.
De kampioenen Christian Eriksen en Siem de Jong bij Marco Keim (voorzitter directie Nederland van AEGON). De kampioenen Christian Eriksen en Siem de Jong bij Marco Keim (voorzitter directie Nederland van AEGON).
De centrale hal was volgelopen met enthousiaste AEGON-medewerkers. De centrale hal was volgelopen met enthousiaste AEGON-medewerkers.
Daley Blind signeert een van de vele kartonnen kampioensschalen. Daley Blind signeert een van de vele kartonnen kampioensschalen.
AEGON-medewerkers op de foto met de schaal. AEGON-medewerkers op de foto met de schaal.