Menu

Kampioen Jong Ajax haalt uit tegen Jong NAC

Kampioen was de ploeg vorige week tegen PSV al geworden. Maar in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen NAC haalde de formatie van trainer Jan Olde Riekerink nog een keer verwoestend uit. Met 7-2 namen de talenten afscheid van de zeer succesvolle jaargang 01-02.

De eerste aanzet tot een ruime overwinning werd al in de derde minuut gegeven. Vanuit een corner kopte Kiran Bechan de bal achter doelman Christianen, 1-0.

Ruim een kwartier later verdubbelde Jong Ajax de voorsprong. Jose Valencia, deze wedstrijd links op het middenveld spelend met Jelle van Damme in zijn rug, bracht de bal diagonaal voor het doel. Daar stond Kwame Quansah klaar die met een droge knal in de verre hoek de 2-0 op het scorebord bracht.

NAC leek in de 26e minuut wat terug te doen toen Becht met een imposante slalom bezig was. Hij beging echter een overtreding op Ruud Kras, waarna Ajax een vrije trap mocht nemen. Door die goed genomen spelhervatting ontving Quansah de bal maar werd tegen de grond gewerkt door Danny Kerstens. Die werd op de bon geslingerd en scheidsrechter Zeinstra gaf een penalty. Walker benutte deze koelbloedig.

Het was nog niet over voor rust, want de doelpunten vielen in deze laatste wedstrijd van het seizoen erg makkelijk. Hanbi kreeg voor NAC de bal en ook hij schoot in de verre hoek binnen, 3-1. Ajax liet het daar niet bij zitten. Stefano Seedorf, spelend tegen zijn neefje Cedric Seedorf, bracht met een fraaie goal de ruststand op 4-1.

Na de rust verving Bram Verbist doelman Maarten Stekelenburg. De jonge Belg, die volgend seizoen weer bij GBA speelt, vond met een verre uittrap Kiran Bechan. De buitenspeler scoorde zijn twee en Ajax' vijfde treffer van de middag, 5-1.

In de 49e minuut stond zelfs nummer zes op het bord. Uit een corner van Bechan kopte Walker via de onderkant van de lat in. Het spel ging echter gewoon verder tot na een seconden of tien het doelpunt alsnog werd toegekend, 6-1.

Ajax hield het overwicht. Na een uur spelen, stapte Ole Tobiasen voor de laatste keer als Ajacied van het veld. Zijn vervanger heette Wesley Sneijder, die eerder op de middag nog met de A1 had gespeeld.

Kiran Bechan had er nog geen genoeg van. In de 81e minuut schoot hij na een lange rush opnieuw onder de doelman door en was het 7-1. Het technisch fraaiste doelpunt kwam echter op naam van NAC. In de laatste minuut van het seizoen stiftte Jean Phillipe Becht de bal over Verbist heen en bracht daarmee de stand op 7-2.

Ajax-NAC 7-2 (4-1)
Ajax : Stekelenburg (46. Verbist), Tobiasen (60' Sneijder), Kras, Walker, Van Damme, Mofokeng, Obodai (82' De Jong) Seedorf, Quansah, Bechan
NAC : Christianen, Den Braber, Becht, Kerstens, Simson, Ripson, Houba, Diba (82' Heymans), Tevreden, C. Seedorf, Handi