Menu
'Kampioen worden is belangrijkste'

'Kampioen worden is belangrijkste'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - FC Groningen is het de beurt aan Van der Sar.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom bij Ajax - FC Groningen.

Een thuiswedstrijd op donderdagavond, dat hebben we dit seizoen nog niet gehad. Ik snap dat het voor supporters vervelend kan zijn; al die verschillende dagen en tijden. Lastig voor kinderen, zo’n avondwedstrijd. Voor veel anderen weer ingewikkeld te combineren met hun werk. De tijd van alles op zondag 14.30 uur is natuurlijk al lang voorbij. En wat betreft wedstrijden van Ajax op donderdagavond? Laten we er maar aan wennen, wat ons betreft komen er nog veel donderdagavondwedstrijden de komende maanden. Dat zou betekenen dat het sportief gezien goed gaat met onze club.

Dankzij de derde plaats in poule H van de UEFA Champions League zitten wij inmiddels in het toernooi voor de Europa League. Om die reden spelen wij op donderdag 20 en donderdag 27 februari respectievelijk thuis en uit tegen Salzburg. Als we die tweestrijd in ons voordeel beslissen, staan ons dus nog meer wedstrijden op donderdagavond te wachten. Donderdag is voor de Europa League de vaste wedstrijddag.

Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf is nog niet bekend of de halve finale van de KNVB beker tegen AZ op woensdag 26 of donderdag 27 maart wordt gespeeld. Welke dag het ook wordt: het blijft dus niet bij deze ene donderdagavond in de ArenA. Daarmee wil ik niet zeggen dat de wedstrijd vanavond tegen FC Groningen een oefenpotje wordt ‘om te wennen aan spelen op donderdagavond’, integendeel. We willen kampioen worden en dan moet je vanavond drie punten pakken. Zeker na het puntenverlies van afgelopen zondag in Utrecht. Dat willen we rechtzetten.

Bij Ajax zijn we er trots op dat we, met de Johan Cruijff Schaal op zak, nog om drie andere prijzen strijden. Kampioen worden in de Eredivisie is voor ons het belangrijkste, zeker in de fase waarin we als club verkeren. Ons doel is om de komende jaren ook internationaal progressie te boeken.

Onze tegenstander van vanavond is een stabiele Eredivisieclub. Zij zijn daarnaast elk jaar in staat een paar keer voor een verrassing te zorgen. Ze krijgen FC Twente, Vitesse en Feyenoord nog thuis. Wat ons betreft zorgen ze in die wedstrijden voor de verrassingen. Ongeacht of dat gebeurt, gaan wij van onze eigen kracht uit en kijken we dus niet naar wat anderen doen. Wij moeten onze wedstrijden winnen, daar gaat het om.

Ik wens iedereen heel veel plezier bij Ajax - FC Groningen. Hopelijk zien we jullie dit seizoen nog vaak terug op donderdagavond in de ArenA.

Edwin van der Sar
Directeur Marketing