Menu
Kampioenen keren terug

Kampioenen keren terug

De A-selectiespelers die dinsdagavond kampioen werden met Jong Ajax keerden donderdagochtend terug bij hun team. Dat kwam goed uit voor de trainer, die dan mooi een grote partij kon spelen. Hij verdeelde de kersverse titelpakkers over beide teams. Filipe Kasmirski trainde voor het laatst mee.

Urby Emanuelson en Daniël de Ridder zaten in het ene team en Anthony Obodai, Nourdin Boukhari en Nicolae Mitea vulden het andere tiental aan. Hedwiges Maduro ontbrak omdat hij ziek is en Hatem Trabelsi werkte op zijn beurt hard aan zijn herstel met René Wormhoudt.

Van euforie over de titel van Jong Ajax was tijdens de training weinig te merken. De spelers die het team van John van den Brom hadden aangevuld, deden niets meer of minder dan op andere trainingsdagen. Nicolae Mitea snelde er zoals gebruikelijk regelmatig vandoor aan de linkerkant, Anthony Obodai maakte veel meters, Nourdin Boukhari deed zijn best voorin, Urby Emanuelson probeerde linksachterin de deur op slot te houden en Daniël de Ridder legde rechts voorin zijn tegenstander regelmatig in de luren.

Waar de kampioenen terugkeerden, daar vertrok een Braziliaan. Filipe Kasmirski trainde donderdag voor de laatste keer mee met Ajax. Hij zal terugkeren naar Brazilië en over een paar weken weer in Nederland arriveren. De linksback is namelijk opgenomen in de WK-selectie onder 20, waarvoor hij zich maandag moet melden. Kasmirski kwam van het Braziliaanse Figueirense en Ajax maakte eind maart bekend dat zijn contract niet zou worden verlengd.